Τετάρτη , 1 Φεβρουάριος 2023


Ολοκληρώθηκε η Ολυμπιάδα Σκακιού Τυφλών στην Ρόδο

Έπεσε στην Ρόδο, η αυλαία της 16ης Ολυμπιάδας Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων, την οποία συνδιοργάνωσαν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού Τυφλών (IBCA), η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και τελούσε υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, του Σκακιστικού ομίλου Ρόδου «Ιππότης», της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου.

Πρωταθλήτρια Ομάδα στην Ολυμπιάδα Τυφλών στο Σκάκι αναδείχτηκε η Ρωσία με 18 πόντους και αήττητη (9 αγώνες 2 ποντους η νίκη 1 η ισοπαλία 0 η ήττα) , δεύτερη η Πολωνία με 14 βαθμούς όπως και η Τρίτη Σερβία. Ακολούθησαν οι Γερμανία με 11, Ρουμανία 11, Ουκρανία 10, Ισπανία 10, Ινδία 9,Ουγκαρία 9, Βουλγαρία 9, Βόρεια Μακεδονία 9, Σουηδία 9, Ιταλία 9, Σλοβενία 9, Γαλλία 9, Λιθουανία 8 Ισραήλ 8, Κροατία 8, Φινλανδία 5, Κόσοβο 4, Ελλάδα 3, Καναδάς – Κεμπέκ 2.

Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι Κλήμης Λαέρτης (Κεραυνός), Φίλιππος Μπουνταλάκης (ΠΕΤΑ), Δημήτριος Ντόβας (Πήγασος), Αλέξιος Μαναγιάς (Πήγασος) και Θανάσης Σαμιάκος (Πυρσός), ενώ προπονητής της ομάδας ήταν ο Αλέξανδρος Μπενάτσης.

Check Also

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για άτομα με κώφωση ή βαρηκοΐα στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Πρόκειται για μία νέα σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, προσβάσιμων στους συμμετέχοντες μέσω της διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*