Τρίτη , 25 Ιούνιος 2024


Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τους Έλληνες Ολυμπιονίκες του Τόκιο

Μία ιδιαίτερα σημαντική πρόταση έκανε προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης της Βουλής των Ελλήνων προς τιμήν των Ολυμπιονικών του Τόκιο.

Ο κ. Καπράλος στην ομιλία του προς τους βουλευτές πρότεινε να εξεταστεί η επαγγελματική αποκατάσταση των διακεκριμένων αθλητών κατά το διάστημα που είναι ενεργοί: «Θεωρώ ότι θα ήταν ευχής έργον να καινοτομήσουμε και να προχωρήσουμε ένα παραπάνω βήμα. Θα πρέπει να εξεταστεί από την Πολιτεία, σε συνεννόηση με όλες τις πολιτικές πτέρυγες, να εξασφαλίσουμε την επαγγελματική αποκατάσταση των διακεκριμένων αθλητών μας όσο αυτοί βρίσκονται εν ενεργεία και προπονούνται, παλεύουν και συμμετέχουν σε υψηλό επίπεδο για να χαρίζουν διακρίσεις στη χώρα μας. Εάν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, της επαγγελματικής αποκατάστασης των αθλητών μας, θα φύγει ένα μεγάλο άγχος, ώστε απερίσπαστοι και συγκεντρωμένοι να αφοσιώνονται μονάχα στην προετοιμασία τους», είπε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και πρόσθεσε: «Θα ήθελα ακόμη να αναφερθώ και σε ένα ευτυχές γεγονός για τον αθλητισμό μας, δηλαδή τη θεσμοθέτηση επιτέλους με νόμο της ενίσχυσης του αθλητισμού μας από τη φορολογία των κερδών των παικτών του στοιχήματος. Ενίσχυσης ισομερώς του επαγγελματικού αλλά και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είμαι βέβαιος ότι οικονομική βοήθεια προς τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις Εθνικές Ομάδες όλων των αθλημάτων θα βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλητισμού μας. Θέλω να πιστεύω κύριε Υπουργέ ότι και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα έχει το δικό της μερίδιο από αυτήν την ενίσχυση και δεσμευόμαστε ότι όλα τα χρήματα που θα πάρουμε θα επενδυθούν στην προετοιμασία των κορυφαίων αθλητών μας στο δύσκολο και μοναχικό δρόμο της πρόκρισης για το Παρίσι.»

Καταλήγοντας ο κ. Καπράλος επισήμανε: «Είμαι σίγουρος ότι οι αθλητές που τιμούμε εδώ σήμερα αλλά ελπίζω και πολλοί άλλοι, δεν θα μας προσφέρουν μόνο στιγμές εθνικής υπερηφάνειας σε τρία χρόνια στη γαλλική πρωτεύουσα. Το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελούν ήδη πρότυπο και παράδειγμα για τα νεότερα παιδιά, που από το Τόκιο και μετά θέλουν να μοιάσουν στον Τεντόγλου, στον Ντούσκο, στον Πετρούνια, στους παίκτες της Εθνικής ομάδας πόλο. Αθλητές που είναι υγιή πρότυπα, πρότυπα για την Ελλάδα του μέλλοντος που όλοι ονειρευόμαστε και θέλουμε να δημιουργήσουμε.»

Στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που ήταν μέσα στις οκτώ πρώτες θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τους προπονητές τους, ενώ τη στήριξη των κομμάτων της Βουλής ζήτησαν οι Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας, Μάνος Ζερδεβάς και Ελισάβετ Τελτσίδου μιλώντας στο Σώμα. Την ΕΟΕ εκπροσώπησαν επίσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ο Αρχηγός Αποστολής στο Τόκιο Μιχάλης Φυσεντζίδης και ο Υπαρχηγός Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Πηγή- ΕΟΕ

Check Also

Μνημόνιο Συνεργασίας Special Olympics Hellas με το Υπουργείο Παιδείας

Special Olympics

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*