Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024


All-focus

Συνάντηση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας με την τρισέγγονη του βαρόνου Πιερ ντε Κουμπερτέν

Συνάντηση με την τρισέγγονη του βαρόνου Πιερ ντε Κουμπερτέν, Ντιάνα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν, είχε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, εγκαινιάζοντας μια σχέση συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών για την προώθηση του Ολυμπισμού.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες περίπου είκοσι μαθητές γυμνασίων του Παρισιού, οι οποίοι βρίσκονται μαζί με την κα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν στην Αρχαία Ολυμπία, στα πλαίσια μιας εργασίας – μελέτης της εξέλιξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλη τη σύγχρονη εποχή τους, από το 1896 έως το Παρίσι 2024.

Ο κ. Γεωργιόπουλος, καλωσορίζοντας την κα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν, εξέφρασε την ιδιαίτερη τιμή που αισθάνεται υποδεχόμενος μιαν απόγονο του αναβιωτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Πιερ ντε Κουμπερτέν είναι για την Αρχαία Ολυμπία μια σπουδαία προσωπικότητα που συνέδεσε τις διαχρονικές αξίες αυτού του τόπου με το σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι. Υπογράμμισε επίσης ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει τη διάθεση για συνεργασία με την κα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν ενόψει μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, στην κατεύθυνση της ανάδειξης και προώθησης των αξιών του Ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.

Από την πλευρά της η κα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών. Βασικός σκοπός της πρωτοβουλίας της είναι να μυήσει τους νέους στο περιεχόμενο του σκοπού που υπηρέτησε ο Πιερ ντε Κουμπερτέν και αυτό γίνεται βασικά μέσα από τρεις πυλώνες:

  1. Σύνδεση της τέχνης με τον αθλητισμό
  2. Μεταλαμπάδευση και συνέχιση του οράματος με φρέσκιες ιδέες μέσα από τη νεολαία
  3. Άρση κάθε αποκλεισμού ΑΜΕΑ και γυναικών στον Αθλητισμό.

Τέλος, τόνισε ότι το εγχείρημα αυτό στηρίζουν ολυμπιονίκες και μεγάλες προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή – Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Check Also

Αύριο η παρουσίαση της νέας πρωθιέρειας της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Τελετή αφής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*