Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024


Αντίγραφο του αγάλματος της Νίκης του Παιωνίου στην πόλη Ολύμπια Σάο Πάολο της Βραζιλίας!

Ένα επιβλητικό γλυπτό, αντίγραφο του περίφημου αγάλματος της Νίκης του Παιωνίου, κοσμεί από τις 22 Αυγούστου ένα κομβικό σημείο της πόλης Ολύμπια Σάο Πάολο της Βραζιλίας, αδελφοποιημένης πόλης με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας από το καλοκαίρι του 2019.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός γλυπτού αφιερωμένου στην αδελφοποίηση των δύο Δήμων τέθηκε από τον Δήμαρχο της Ολίμπια Σάο Πάολο, κ. Fernando Kunha, κατά τη διάρκεια του 1ου Φόρουμ Αδελφοποιημένων Πόλεων το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος στην Αρχαία Ολυμπία, λίγο πριν την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τον Μάρτιο του 2020. «Η κατασκευή αυτού του μνημείου αποτελεί έναν τρόπο μόνιμης σηματοδότησης της αδελφότητας στην ιστορία της πόλης μας και προώθησης της ανάπτυξης πολιτιστικών, τουριστικών και αθλητικών σχέσεων μεταξύ πόλεων, πολιτών και εθνών Ελλάδας και Βραζιλίας» ανέφερε στην ομιλία του κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ο κ. Kunha.

Το άγαλμα τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στο νέο οικισμό της Ολίμπια Σαο Πάολο, σε μια καλαίσθητη πλατεία που περιστοιχίζεται από ελαιόδεντρα, όπου έχει χτιστεί το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο της Βραζιλίας και αναμένεται να οικοδομηθούν περαιτέρω εκθεσιακό κέντρο, τουριστικές μονάδες, εμπορικά κέντρα και οικολογικό πάρκο. Στην τελετή αυτή προβλήθηκε μήνυμα του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το άγαλμα της Νίκης είναι ένα σύμβολο στον αγώνα του σύγχρονου ανθρώπου να προοδεύσει, να ξεπεράσει τα όριά του, να βελτιώσει τους στόχους και τις προοπτικές του. Είναι το σύμβολο της προόδου, της εξέλιξης, της πορείας του ανθρώπου προς το μέλλον. Αυτή την πρόοδο εύχομαι να την κατακτά συνεχώς η πόλη σας, να ανοίγει νέους ορίζοντες, να κερδίζει τους αγώνες της ζωής και να πετυχαίνει τους στόχους της».

Πηγή – Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Check Also

Αύριο η παρουσίαση της νέας πρωθιέρειας της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Τελετή αφής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*