Τρίτη , 18 Ιούνιος 2024


Σύμφωνο συνεργασίας φορέων Ατόμων με Αναπηρία στην Κατερίνη

Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγαψαν ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος ο πρόεδρος της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης Δημήτρης Καραπούλιος και ο Σπυρίδων Ίτσιος εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των ατόμων με Αναπηρίες Ν. Πιερίας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στη διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Κατερίνης.

Η υπογραφή του Συμφώνου, στο Δημαρχείο και αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση επί θεμάτων που σχετίζονται με τις υποδομές για ΑμεΑ στο Δήμο μας.

Στο περιθώριο της υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας, ο κ. Κουκοδήμος αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο «Μελέτη, Ανέγερση κτιρίου και προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥΛ και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ» προϋπολογισμού 11,5 εκ. ευρώ, καθώς και στην πιλοτική εγκατάσταση ειδικών φωτεινών σηματοδοτών, με ηχητικό σήμα, ώστε να διευκολύνονται τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων, έκαναν ειδική αναφορά στη λειτουργία των μηχανισμών Seatrac στις ακτές του Δήμου Κατερίνης, χαρακτηρίζοντάς την για φέτος, υποδειγματική. Όπως τόνισαν για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι, με τη συμμετοχή των εθελοντών που προώθησε και ενίσχυσε η αντιδημαρχία Τουρισμού, οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί διευκολύνουν σε καθημερινή βάση την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

Οι κύριοι Καραπούλιος και Ίτσιος, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόσκληση συμμετοχής στη διαβούλευση του ΣΒΑΚ, έθεσαν στο δήμαρχο την ανάγκη μικρών τεχνικών παρεμβάσεων σε σημεία της πόλης, ώστε να βελτιωθεί ουσιαστικά η κίνηση των αναπηρικών αμαξιδίων.

Δήμαρχος και εκπρόσωποι των Συλλόγων, υπογράμμισαν την ανάγκη συνεργασίας των δημοτών στη διευκόλυνση της κίνησης των ΑμεΑ στην πόλη, κάνοντας έκκληση σε οδηγούς οχημάτων για ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην σταθμεύουν σε θέσεις για ΑμεΑ, καθώς και σε ράμπες.

«Η συμμετοχή των ανθρώπων που καθημερινά καταθέτουν την ψυχή τους για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ, είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχία του ΣΒΑΚ», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ευχαριστώντας τα στελέχη της Μέριμνας Παιδιού και του Συλλόγου Γονέων και Φίλων των ΑμεΑ Ν. Πιερίας, για τις ουσιαστικές προτάσεις που καταθέτουν στο πλαίσιο της διαβούλευσης. «Η πολιτική του Δήμου για την εύρυθμη κίνηση στην πόλη, έχει αφετηρία τη βελτίωση των συνθηκών κίνησης των ΑμεΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Παραολυμπιακής κολύμβησης

Κολύμβηση ΑΜΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*