Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024


Επίσκεψη της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας στην Βουλή των Ελλήνων

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αθλητές-μέλη της Εθνικής Αποστολής στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο και μέλη της Ολομέλειας της Παραολυμπιακής Επιτροπής

«Οι ευχές της Βουλής των Ελλήνων, που εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, σας συνοδεύουν στον γιγάντιο αγώνα που καλείστε να δώσετε στους Παραολυμπιακούς στο Τόκιο, αγώνα που μας κάνει όλους υπερήφανους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος στο Κοινοβούλιο αντιπροσωπεία αθλητών της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής που θα συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο και μελών της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Καλούδη.
Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε σε όλους τους αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο αναμνηστικά μετάλλια με χαραγμένη τη μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. «Θα πάρουμε τα μετάλλια μαζί μας για γούρι στο Τόκιο» είπαν στον κ. Τασούλα οι Έλληνες αθλητές.
Απευθυνόμενος στην Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως «οι φετινοί αγώνες στην Ιαπωνία είναι ομολογουμένως “παράξενοι”, γιατί γίνονται χωρίς ζωντανό ακροατήριο», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «από την άλλη πλευρά οι αγώνες αυτοί δείχνουν το πείσμα του ανθρώπου να ξεπεράσει τις αντιξοότητες μιας δύσκολης και επικίνδυνης πανδημίας, παίρνοντας μέτρα ώστε και οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες να μη ματαιωθούν τελικά, αλλά μόνο να αναβληθούν, όπως έγινε για μία χρονιά».
«Η Βουλή των Ελλήνων, που εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, καλωσορίζοντάς σας, θέλω να ξέρετε πως είναι υπερήφανη για σας. Είναι υπερήφανη για το αγωνιστικό σας πνεύμα, για τις επιδόσεις σας, για τις προσπάθειές σας, για τις φιλοδοξίες σας και για τη χαρά και την ικανοποίηση που μας δίνετε με τις επιτυχίες σας» υπογράμμισε ο κ. Τασούλας, ευχόμενος ταυτόχρονα «εκ μέρους και των τριακοσίων βουλευτών, κάθε επιτυχία, κάθε καλό και κάθε τύχη, γιατί κι αυτό παίζει ρόλο στη ζωή, σε αυτή τη μοναδική προσπάθεια, σ’ αυτή τη μοναδική ευκαιρία, που χάρη στην αξία σας και στις ικανότητές σας κάνετε». Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι δικές μας ευχές, αλλά κυρίως οι δικές σας προσπάθειες, θα φέρουν αποτελέσματα. Και αποτελέσματα καλής συμμετοχής και αποτελέσματα επιδόσεων, αλλά και αποτελέσματα επιτυχιών».
«Μπορεί να μη νιώθετε τα μάτια των θεατών να σας παρακολουθούν από τις εξέδρες, αλλά να ξέρετε ότι τα μάτια και των παραγόντων σας και των δικών σας ανθρώπων και όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων θα είναι κοντά σας με καμάρι και βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά και πως οι φιλοδοξίες σας, οι στόχοι σας και οι προσπάθειές σας θα ανταμειφθούν» κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Καλούδης ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και υποσχέθηκε ότι η Παραολυμπιακή ομάδα θα κάνει κάθε τι δυνατόν να επιστρέψει από το Τόκιο με όσα περισσότερα μετάλλια μπορέσουν οι αθλητές. Μάλιστα δώρισε μια μπλούζα της Παραολυμπιακής ομάδας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής χάρισε από ένα νόμισμα σε κάθε μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας που απεικονίζονταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Μάλιστα σήμερα ήταν η επέτειος της μάχης των Δερβενακίων το 1822.
Ο Παραλυμπιονίκης της κολύμβησης Γιάννης Κωστάκης αφού παρουσίασε ένα προς ένα τους συναθλητές του υποσχέθηκε να κάνει την Ελλάδα να νιώσει υπερηφάνεια από την παρουσία των Παραολυμπιακών,
Στη συνάντηση παρέστη και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Ελληνικής Παραλυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) κ. Καλλιόπη Βέττα, η οποία αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές τόσο διεξαγωγής των φετινών αγώνων όσο και προετοιμασίας των αθλητών λόγω της πανδημίας. «Είναι παιδιά τα οποία έχουν φέρει πολύ καλά αποτελέσματα και στο παρελθόν, έχουν φέρει μετάλλια και επιδόσεις» υπογράμμισε η κ. Βέττα
Η Εθνική Αποστολή στο Τόκιο αποτελείται από 43 αθλητές που θα συμμετάσχουν σε 11 αθλήματα. Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε την ευκαιρία και τη χαρά να συνομιλήσει με τους αθλητές που εκπροσώπησαν την Εθνική Αποστολή στη Βουλή και με τους συνοδούς τους: Γιάννη Κωστάκη, Παραολυμπιονίκη κολύμβησης, Έφη Γκουλή, αθλήτρια κολύμβησης, Νάσο Γκαβέλα, Πρωταθλητή Ευρώπης κάτοχος του Ευρώπαικού ρεκόρ στα 100μ, Σωτήρη Γκαραγκάνη, αθλητή στίβου-συνοδό αθλητή, Κωνσταντίνο Καμάρα, αθλητή στίβου, Σεζόν Φερνάντες, Παραολυμπιονίκης στίβου, Δημήτρη Καρυπίδη, αθλητή κολύμβησης, Θεοδώρα Βάιου, συνοδό Δημήτρη Καρυπίδη, Μάριο Χατζηκυριάκο, αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης και Στέφανο Χατζηκυριάκο, συνοδό Μάριου Χατζηκυριάκου.
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο κ. Άρης Πανανός, ταμίας ΕΠΕ και οι κ.κ. Γιάννης Βατικιώτης και Βαγγέλης Σπράος, μέλη ΕΠΕ και ο κ. Σάκης Κωστάρης, διευθυντής ΕΠΕ

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*