Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024


Το χιουμοριστικό βιβλίο Toon In! με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Michael Payne, πρώην διευθυντής της ΔΟΕ και επί σειρά ετών σχολιαστής Ολυμπιακών Αγώνων, παρουσιάζει το “Toon In!”. Με αυτό το βιβλίο, θέλησε να δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο χρησιμοποιώντας ιδιαίτερες γελοιογραφίες για να αποκαλύψει μέσα από αυτές, την εκπληκτική ιστορία που κρύβεται πίσω από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ως συλλέκτης γελοιογραφιών με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Μάικλ έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.200 γελοιογραφίες τις οποίες συνοδεύει από ένα προσωπικό κείμενο 100.000 λέξεων, για να δημιουργήσει ένα συλλεκτικό βιβλίο, 500 σελίδων.
Η έκδοση η οποία δημοσιεύεται 50 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, αποτελεί ένα αποτύπωμα του μαύρου χιούμορ, της ιδιοφυούς οπτικής και της καυστικής άποψης τετρακοσίων από τους μεγαλύτερους γελοιογράφους όλου του κόσμου σχετικά με την παγκόσμια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο πέρασμα των χρόνων. Τα συνολικά κέρδη από το βιβλίο θα διατεθούν στις τέσσερις φιλανθρωπικές οργανώσεις: Back Up Trust, Cartooning for Peace, Peace and Sport και Yunus Sports Hub.
Μιλώντας για το Toon In!, ο δημιουργός του είπε: «Πάντα θαύμαζα το ταλέντο ενός γελοιογράφου. Όταν δούλευα στο ΔΟΕ, το γραφείο μου στόλιζαν πάντα σκίτσα με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα οποία προκαλούσαν σε όλους έκπληξη . Με το εγκλεισμό που έφερε η πανδημία της COVID-19, είχα τον χρόνο και την ευκαιρία να κάνω μια μεγάλη έρευνα επάνω σε περισσότερες από 3.000 γελοιογραφίες με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ανακαλύψω πολλές σπάνιες και ανέκδοτες ιστορίες. Ήταν ένα διασκεδαστικό, περίπλοκο και χρονοβόρο έργο, όμως ελπίζω ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, το βιβλίο αυτό θα καταφέρει να χαρίσει στους ανθρώπους μερικά χαμόγελα. “
H μακροχρόνια εμπειρία του Michael Payne στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από την εργασία του στη ΔΟΕ του επιτρέπει να προσφέρει σπάνιες πληροφορίες για τις εκπληκτικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σκίτσα. Μερικές από αυτές θα εκπλήξουν και κάποιες θα σοκάρουν το κοινό.
Στην δημιουργία του πρωτότυπου αυτού έργου έχει συμβάλει και η Ελληνίδα σχεδιάστρια Θεοδώρα Μάντζαρη, κορυφαία design director για μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Η κα Μάντζαρη αποτέλεσε διευθύντρια της ομάδας σχεδίασης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 και έγινε η Σύμβουλος Σχεδίασης της ΔΟΕ σε όλους τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.
Το Toon In! εκδίδεται από την Vision Sport (UK). Για να δείτε μια πλήρη επισκόπηση του βιβλίου και να αγοράσετε ένα αντίγραφο του Toon In! για 80 € (95 $), επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.olympiccartoon.com.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*