Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024


Αργυρό Παραολυμπιακό μετάλλιο για τον Μωυσιάδη στην Άρση Βαρών

Στην τεχνική επανεξέταση που ζήτησε ο προπονητής της Γεωργίας, για την τελευταία προσπάθεια του Ραζμ Αζάρ, κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο των -80 κιλών του Παγκοσμίου Κυπέλλου άρσης βαρών σε πάγκο που φιλοξενείται για 4η ημέρα στην Τιφλίδα. Ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, αν και για κάποια δευτερόλεπτα βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας, τελικά ο υπεύθυνος διαιτησίας ανέτρεψε την απόφαση των κριτών, κρίνοντας ότι η προσπάθεια του Γεωργιανού ήταν έγκυρη, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωταθλητής να βρεθεί από την πρώτη, στην δεύτερη θέση της κατάταξης.

Στην πρώτη προσπάθεια ο Μωϋσιάδης σήκωσε 187 κιλά, όμως ήταν άκυρος στην δεύτερη, στα 193 κιλά. Βλέποντας ότι το χρυσό μετάλλιο θα «παιζόταν» σε αυτά τα κιλά, ο Έλληνας πρωταθλητής επιχείρησε και πάλι να σηκώσει τα 193 κιλά. Αυτή τη φορά η προσπάθεια του ήταν επιτυχημένη (2-1 οι κριτές) και το μετάλλιο εξασφαλισμένο.

Ο Ραζμ Αζάρ, ο μοναδικός που θα μπορούσε να του κλέψει το χρυσό μετάλλιο, έβαλε στην μπάρα 194 κιλά, με τους κριτές να βγάζουν άκυρη την προσπάθειά του, αλλά τον προπονητή της Γεωργίας να ζητάει επανεξέταση. Ο υπεύθυνος διαιτησίας, αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο, έκρινε ότι η προσπάθεια του Ραζμ Αζάρ ήταν έγκυρη και ως εκ τούτου, το χρυσό μετάλλιο πήγαινε στην Γεωργία και το ασημένιο στον Μωϋσιάδη

Check Also

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στον Ιερό τόπο της Ολυμπίας!

Olympic Flame

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*