Παρασκευή , 22 Σεπτέμβριος 2023


Συζητηση με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Παρασκευή 23 Απριλίου, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει τη συζήτηση με θέμα: «Ολυμπιακοί Αγώνες 2021», σε ζωντανή αναμετάδοση από τον Πύργο Βιβλίων.
Στη συζήτηση θα εξεταστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες στην πορεία τους προς την επίτευξη ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος, αλλά και ο βαθμός στον οποίο είναι ασφαλείς οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής τους. Επιπλέον, θα συζητηθούν οι συμβολικές διαστάσεις που συνοδεύουν τα ολυμπιακά ιδεώδη και κατά πόσο βρίσκονται σε κρίση. Μπορεί η ολυμπιακή φλόγα να παραμείνει το διαχρονικό σύμβολο του φωτός, του πνεύματος και της γνώσης; Η Ελλάδα, ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, συμβαδίζει με τις θεσμικές εξελίξεις που συντελούνται στον παγκόσμιο αθλητισμό;
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Παρασκευή 23/04
18:30-20:00
ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Μπορείτε να συμμετάσχετε ενεργά στη συζήτηση, θέτοντας τις ερωτήσεις σας.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση live στο https://www.snfcc.org/OlympicGames καθώς και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube ή στο Facebook.

Check Also

Συνάντηση του Προέδρου της ΕΟΕ με τη νέα Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα

ΕΟΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*