Πέμπτη , 30 Νοέμβριος 2023


Τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών Ελλήνων Παραολυμπιονικών

Με τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών τηλεδιασκέφθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο ΣΕΠ είναι και πάλι ενεργός, έπειτα από τη Γενική Συνέλευση της 8 Μαρτίου και τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη (πρόεδρος), Μανώλη Στεφανουδάκη (αντιπρόεδρος), Αντώνη Κατσαρό (ταμίας), Γιάννη Κωστάκη (γενικός γραμματέας) και Αλέξανδρο Ταξιλδάρη (μέλος, υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων), ενώ η εξελεγκτική επιτροπή απαρτίζεται από τους Γεώργιο Καπελάκη, Θοδωρή Αλεξά και Θανάση Τσιβίλη.
Ο κ. Αυγενάκης τους συνεχάρη για την επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου και τους ευχαρίστησε που προβάλλουν και ενισχύουν, σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες για τη χώρα με τον κορωνοϊό, το μήνυμα πειθαρχίας και τήρησης των συμβουλών των ειδικών επιστημόνων. «Για ακόμα μια φορά με τη συμπεριφορά σας, λειτουργείτε ως υπόδειγμα, ως παράδειγμα προς μίμηση, για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά» τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε, επίσης την εξαίρεση που προβλέφθηκε στην απόφαση απαγόρευσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων πανελλαδικά, η οποία επιτρέπει να συνεχιστεί η προετοιμασία των πρωταθλητών μας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε το ΔΣ του ΣΕΠ για την εξέλιξη του ζητήματος της κατασκευής, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, εκ των βασικών αξόνων της πολιτικής στον αθλητισμό, όπως είχε ανακοινωθεί έπειτα από σχετική σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό. Τους ανέφερε ότι προκρίνεται η αξιοποίηση χώρου στη Ραφήνα, όπως συμφωνήθηκε ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις του κ. Αυγενάκη με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνούς, τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Φουντουλάκη και τον πρόεδρο της ΟΣΕΚΑ, Τάκη Καλούδη, πρόταση που θα κατατεθεί στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος θα έχει τον τελικό λόγο. Το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή, αλλά και την δέσμευσή τους για συνεργασία ως προς τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών.

Check Also

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η αναπηρία στην τέχνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*