Τετάρτη , 30 Σεπτέμβριος 2020


Η εταιρία M/MARITIME, περήφανος χορηγός της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η M/MARITIME, μια εταιρία που στηρίζει την ελληνική παράδοση στην ναυτιλία, έγινε περήφανος χορηγός της, δύο χρόνια πριν τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Η M/MARITIME ενστερνίζεται τις πρωτοβουλίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για την εξάπλωση και διάδοση του Ολυμπισμού και υποστηρίζει έμπρακτα τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της όντας ο αποκλειστικός χορηγός για τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά χρόνια 2019-2020 και 2020-2021 του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων», ενός μοναδικού διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη ΔΟΑ στις εγκαταστάσεις της στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι Ολυμπιακές Σπουδές αποτελούν μια πρωτοπορία του Ολυμπιακού Κινήματος σε διεθνές επίπεδο και βασίζονται στους τρεις πυλώνες του Ολυμπιακού Κινήματος: την Εκπαίδευση, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, οι οποίοι και αποτελούν τα θεμέλια της Ολυμπιακής Παιδαγωγικής. Η M/MARITIME, θέλοντας να στηρίξει τις σχέσεις μεταξύ της Ολυμπιακής Οικογένειας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, θα προκηρύξει σε συνεργασία με την Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ιαπωνική Ολυμπιακή Ακαδημία μια ειδική υποτροφία για το προαναφερόμενο μεταπτυχιακό πρόγραμμα η οποία θα απευθύνεται σε ένα Ιάπωνα υπήκοο. Η M/MARITIME θα υποστηρίξει επίσης την παρουσία της ΔΟΑ στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, όπου η τελευταία θα συμμετάσχει με το διαδραστικό, εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας το Ολυμπιακό Κίνημα και τις Αξίες του». Οι ισχυροί δεσμοί της M/MARITIME με την ιαπωνική ναυπηγική βιομηχανία, κυρίαρχη βιομηχανία στη χώρα και σε ολόκληρο τον κόσμο, προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για την αναβίωση του Ολυμπισμού στην Ιαπωνία, μια χώρα με μακρά Ολυμπιακή ιστορία, μέσα από μια σειρά δράσεων που θα διοργανωθούν από την M/MARITIME εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Με την ευκαιρία των επερχόμενων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η M/MARITIME θα προσπαθήσει να υποστηρίξει πως ο Ολυμπισμός ως τρόπος ζωής βασίζεται στις θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς ναυτιλίας, εκφράζοντας έτσι την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει την ανάπτυξη των μακροχρόνιων και σταθερών ναυπηγικών και ναυτιλιακών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας σε αυτή την μοναδική περίσταση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Πηγή – Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

Check Also

Ο Ολυμπιονίκης – Θρύλος Σπύρος Γιαννιώτης διεκδικεί την ηγεσία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας!

Πριν από τρεις δεκαετίες ξεκίνησα ένα ταξίδι, με αφετηρία το νησί μου την Κέρκυρα και με σημαντικούς ενδιάμεσους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τον Πειραιά και 5 Ολυμπιακές πόλεις. Ο πρώτος κύκλος του ταξιδιού μου αυτού ολοκληρώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, με ένα ολυμπιακό μετάλλιο, έτσι όπως ονειρεύεται κάθε αθλητής. Σήμερα ξεκινάω ένα δεύτερο ταξίδι, διεκδικώντας την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ελπίζοντας ότι θα είναι το ίδιο μεγάλο και το ίδιο συναρπαστικό με αυτό που βίωσα ως αθλητής. Συχνά λέω ότι όλοι οι αθλητές που δημιουργήσαμε με τα χρόνια μια δεύτερη οικογένεια, αυτή του αθλήματός μας, έχουμε μια υποχρέωση απέναντι της. Έχω ζήσει και ζω την πραγματικότητα του αθλητισμού στην Ελλάδα, με τις δυνατές στιγμές χαράς και τις απογοητεύσεις, με τα προβλήματα αλλά και τη δημιουργία. Τη δύναμη που ένιωθα ως αθλητής για να ξεπεράσω τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τη νιώθω και σήμερα για να βρίσκομαι παρών στη νέα πραγματικότητα του Υγρού Στίβου. Η αφοσίωσή μου στην αθλητική μου οικογένεια και η γνώση μου θα συνδυαστεί με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το σύνολο του Υγρού Στίβου καθώς και με την τεχνογνωσία της ομάδας που δημιουργούμε για να διεκδικήσουμε την ενεργή συμμετοχή μας στην επόμενη ημέρα της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, της τεχνικής και της καλλιτεχνικής κολύμβησης, των καταδύσεων. Το ταξίδι συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*