Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024


Κάλεσμα ενότητας του Σπύρου Καπράλου προς τον Ισίδωρο Κούβελο

Άμεση και δεκτική ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, στην επιστολή του Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος έκανε χθες σαφές ότι δε θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΕΟΕ. Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή Καπράλου.

‘Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις μου να βρω λύσεις, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να συνεχίσει η ΕΟΕ την απρόσκοπτη λειτουργία της, προς όφελος των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, υποδέχομαι με ικανοποίηση την επιστολή του κ. Ισίδωρου Κούβελου προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, προκειμένου να μπει τέλος στο διοικητικό αδιέξοδο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που μόνο προβλήματα έχει προκαλέσει, τόσο στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, όσο και στην εύρυθμη προετοιμασία των αθλητών μας ενόψει των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων. Πάντα λειτουργώ μέσα σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας, καθώς μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός, πιστεύω ότι δεν περισσεύει κανένας.

Με συναινετική διάθεση λοιπόν και ως χειρονομία εμπιστοσύνης προς τους συναδέλφους μου στην ΕΟΕ, παρότι είμαι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της και υποστηρίζομαι από την πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας, προτείνω να στελεχωθούν με συναδέλφους της αντίπαλης παράταξης τρεις από τις σημαντικότερες και πιο νευραλγικές θέσεις της ΕΟΕ, αυτή του Α΄ Αντιπροέδρου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας καθώς και του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας. Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς ως τώρα η πλειοψηφία στελέχωνε όλες τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και των επιτροπών. Αυτό αποδεικνύει στην πράξη την πραγματική και ειλικρινή βούλησή μου, να αφήσουμε πίσω όσα μας χώριζαν και να προχωρήσουμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αλληλοκατανόηση, σταματώντας δικαστικές και άλλες αντιδικίες. Επειδή δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω χαμένο χρόνο, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε άκυρες τις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, μπορούμε και οφείλουμε, όλοι μαζί, ενωμένοι, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Για το καλό του ελληνικού αθλητισμού λοιπόν, πρέπει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να αποκτήσει άμεσα νέα διοίκηση, η οποία θα εμφανιστεί ενωμένη και με διάθεση για δουλειά, στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018», που θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητώ από το Επίτιμο Μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπη Νικολάου, να προκηρύξει άμεσα εκλογές μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και όλοι μαζί να δείξουμε ότι στη χώρα που γεννήθηκε ο Ολυμπισμός, το Ολυμπιακό ιδεώδες παραμένει αναλλοίωτο και ζωντανό. Ενωμένοι δε να πορευθούμε τα επόμενα 2,5 χρόνια, προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Tokyo 2020», ώστε οι αθλητές μας να προετοιμαστούν μέσα στο καλύτερο δυνατό κλίμα και να κάνουν και πάλι υπερήφανους όλους τους Έλληνες!’

Check Also

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στον Ιερό τόπο της Ολυμπίας!

Olympic Flame

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*