Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024


Οξεία κριτική της Ισιμπάγιεβα στην ΔΟΕ, WADA και IAAF για τον αποκλεισμό της

Η Ρωσίδα Ολυμπιονίκης Έλενα Ισιμπάγιεβα, ξεσπάθωσε εναντίον της ΔΟΕ, της WADA και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, για τον άδικο αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Δείτε αναλυτικά τη δήλωσή στον προσωπικό της λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο:

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα τελικά μου έγινε απόλυτα ξεκάθαρο γιατί η IAAF δεν μου επιτρέπει να αγωνιστώ στο Ρίο. Θα γελάσετε, αλλά θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο λυπηρό. Η WADA και η ΔΟΕ δεν έχουν κατηγορίες εναντίον μου. Η IAAF επίσης δεν έχει κατηγορία εναντίον μου που να αφορά το ντόπινγκ. Είμαι απόλυτα καθαρή και ειλικρινής και όλη η καριέρα μου το αποδεικνύει αυτό. Το μόνο πρόβλημα, εξαιτίας του οποίου δεν μου επιτρέπεται να αγωνιστώ στο Ρίο, είναι το γεγονός ότι τα τελευταία 2 χρόνια ζω και προπονούμαι στη Ρωσία. Θεέ μου, είναι γελοίο. Οι αθλητές από άλλες χώρες εύκολα προπονούνται και ζουν στις πατρίδες του, αλλά εγώ έπρεπε να εγκαταλείψω τη χώρα μου, να φύγω από την οικογένεια και τον προπονητή μου και τότε θα είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο.

Ο ΜακΛάρεν είπε σήμερα ότι δεν έχει κατηγορίες ατομικά για αθλητές, όλες οι κατηγορίες τους αφορούν την ομοσπονδία και τους επικεφαλής της. Τότε τι σχέση έχει αυτό με εμένα; Η IAAF δεν έχει κατηγορίες για την Ντάρια Κλίσινα, όπως δεν έχει για εμένα. Αλλά η Ντάρια θα αγωνιστεί στο Ρίο επειδή για τρία χρόνια ζει και γυμνάζεται στις ΗΠΑ και εγώ δεν θα αγωνιστώ γιατί γυμνάζομαι στη Ρωσία. Δεν έχει δοθεί απάντηση στην ευθεία ερώτηση στον πρόεδρο της IAAF Σεμπάστιαν Κόε γιατί η Ισινμπάγιεβα έχει αποκλειστεί από το Ρίο. Αγνοεί την ερώτηση. Δεν υπάρχει σαφήνεια, ούτε απαντήσεις. Ακόμη δεν εγκαταλείπω τις προπονήσεις, ελπίζοντας ότι αυτή η αδικία θα τελειώσει σύντομα.

Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και τις αιτήσεις σας. Αγαπητά ΜΜΕ, σας ευχαριστώ αλλά σας ζητώ για μία ακόμη φορά, πιθανότατα την τελευταία, να με βοηθήσετε να φτάσω στην αλήθεια και να μάθετε από τον ΚΟΕ τον λόγο του αποκλεισμού μου, συγκεκριμένα του δικού μου. Μην τον αφήσετε να πει ότι είμαι μέρος της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου και πρέπει να έχω ευθύνη για τα λάθη άλλων αθλητών, γιατί και η Ντάρια είναι μέρος της, αλλά απλά ζει σε μία διαφορετική χώρα και δεν φέρει την όποια ευθύνη για άλλους αθλητές! Δεν θέλω να εγκαταλείψω και απλά να αποδεχθώ μία τόσο άδικη και κακή απόφαση της IAAF που με αφορά. Αν υπάρχει έστω μία ευκαιρία να αγωνιστώ στο Ρίο, θέλω να την αξιοποιήσω».

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*