Πέμπτη , 30 Νοέμβριος 2023


Ανοίγει η αυλαία για την Σύνοδο Νέων Μετεχόντων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Η Τελετή Έναρξης της 56ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα γίνει την Κυριακή 12 Ioυνίου στις 19:00 στο Λόφο της Πνύκας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπιου Παυλόπουλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, o Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ενώ θα χαιρετήσει με μήνυμα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ Thomas Bach.

Την 56η Διεθνή Σύνοδο που θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουνίου, θα την παρακολουθήσουν 162 νέοι και νέες από 97 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ θα υπάρχουν και 22 συντονιστές. Το βασικό θέμα της είναι: «O Ολυμπισμός ως αποτελεσματικό μέσο ανάπτυξης και βιωσιμότητας» και το ειδικό θέμα: «Η μάθηση που βασίζεται στις Ολυμπιακές αξίες ως αποτελεσματικό μέσο για την περιβαλλοντική προστασία». Τα μουσικά μέρη της εκδήλωσης ερμηνεύουν η κυρία Δώρα Λουίζου και ο κύριος Μανώλης Σκουλάς. Συνοδεύει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βασίλη Δρόλια. Η Παιδική Ολυμπιακή Χορωδία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας ερμηνεύει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Πηγή: Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

Check Also

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η αναπηρία στην τέχνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*