Τρίτη , 28 Μάιος 2024


Η αναβίωση των Νεμέων στη σύγχρονη Ελλάδα

Οι Νέοι Νέμεοι Αγώνες είναι μια προσπάθεια να αναβιώσουν αρχαίες εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες βασίζονταν, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, σε αθλητικές αναμετρήσεις. Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο αρχαίο στάδιο που κατασκευάστηκε περί το 330 π.Χ. και βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του σημερινού χωριού Αρχαία Νεμέα.

Όσοι παίρνουν μέρος θα τρέξουν ξυπόλυτοι και θα περιβληθούν λευκό ένδυμα (θα φορέσουν αρχαίο χιτώνα αντί να είναι γυμνοί, όπως στην αρχαιότητα) στο πρώτο γνωστό στην ιστορία της ανθρωπότητας κτίριο που ταυτίστηκε με αποδυτήριο. Ο νικητής κάθε σειράς θα πάρει μια ταινία γύρω από το κεφάλι του και ένα κλαδί φοινικιάς – επίσης όπως στην αρχαιότητα. Στο τέλος της ημέρας όλοι οι νικητές θα στεφανωθούν με αγριοσέλινο, όπως συνέβαινε στους Νέμεους Αγώνες πριν από 2300 χρόνια.

Η φετινή έκτη Νεμεάδα θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου του 2016 και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι τη 1 Μαΐου 2016. Να τονίσουμε ότι συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε τον ιστότοπο των αγώνων http://nemeangames.org/el/

Check Also

Διαγωνισμός φωτογραφίας στο πλαίσιο του φεστιβάλ ‘Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη’

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*