Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024


Το Μουσείο που δεν κοιμάται ποτέ!

Για 5η συνεχή χρονιά, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης καλωσορίζει την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση “Διανυκτέρευση στο Μουσείο-Sleepover” που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου, με κύριο εξοπλισμό έναν υπνόσακο κι έναν φακό, έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια εμπειρία ξεχωριστή, μοναδική… διανυκτερεύοντας μια ολόκληρη βραδιά, στο αγαπημένο τους Ολυμπιακό Μουσείο! Τα παιδιά εξερευνούν αντικείμενα που τα ταξιδεύουν στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη γέννηση του Ολυμπισμού ενώ έρχονται σε επαφή με αξίες Ολυμπιακές όπως η αριστεία, ο σεβασμός και η φιλία, με άκρως βιωματικό τρόπο, γνωρίζοντας τα αρχαία Ολυμπιακά αθλήματα, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός της μόνιμης έκθεσης ”Ολυμπιακοί αγώνες” του μουσείου.

Το πρόγραμμα διανυκτέρευσης σε μουσεία είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, η οποία ξεκίνησε οργανωμένα στη χώρα μας και ειδικότερα στα μουσεία της Θεσσαλονίκης, το 2011, προσφέροντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης μας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών και υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς κάθε μουσείου, ενώ ειδικά για το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα εκπονείται από τους έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, παρουσία βρεφονηπιοκόμων-νηπιαγωγών του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και μελών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*