Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024


Υπόθεση ντόπινγκ με πολιτικές προεκτάσεις

Η Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ δημοσιοποίησε το πόρισμά της για το υπόθεση ντόπινγκ στη Ρωσία, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και ραγδαίες. Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης επιτροπής της WADA Ντικ Πάουντ, προτρέπει την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου να αποβάλλει τη Ρωσία από τις τάξεις της, κάτι που αν συμβεί θα αποκλείσει τους Ρώσους αθλητές και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Συγκεκριμένα ο Πάουντ δήλωσε ότι ελπίζει ότι η Ρωσία ελπίζει να προβεί σε αυτή την ενέργεια εθελοντικά και να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές, ούτως ώστε οι Ρώσοι αθλητές να επιστρέψουν στους αγώνες υπό ένα νέο πλαίσιο. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε ίσως αποτέλεσμα ίσως είναι η πλήρης απουσία Ρώσων αθλητών στίβου από το Ρίο.

Σύμφωνα με την έκθεση της WADA που περιλαμβάνει 323 σελίδες, βρέθηκαν αποδείξεις συγκάλυψης, δωροδοκίας και εκφοβισμού, ώστε να μην διαρρέουν θετικά δείγματα Ρώσων αθλητών, καθώς και ότι πιθανολογείται και η παρουσία πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας στα εργαστήρια αντιντόπινγκ της Μόσχας αλλά και του Σότσι στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014.

Check Also

Στις 16 Απριλίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024

Ολυμπιακή Φλόγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*