Πέμπτη , 18 Ιανουάριος 2018
Top News


Home / Ελλάδα / Ρεκόρ επισκεπτών στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για το 2017!

Ρεκόρ επισκεπτών στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για το 2017!

Kάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας έσπασε μέσα στο 2017 το Παναθηναϊκό Στάδιο, που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μέσα στη χρονιά που πέρασε, πήγαν στο Στάδιο 223.471 επισκέπτες, που ήταν οι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, από το 2010 και μετά, όταν το Καλλιμάρμαρο άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό. Από τους επισκέπτες, οι 100.041 ήταν μαθητές και φοιτητές που είχαν τη δυνατότητα, να γνωρίσουν την ιστορία του, αλλά και τη συμβολή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο χώρο και να χρησιμοποιήσει το αυτόματο σύστημα ξενάγησης που διατίθεται σε δέκα γλώσσες, ενώ, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να επισκεφτεί την αίθουσα με όλες τις αφίσες και τις δάδες των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Τόσο έξω, όσο και μέσα στο Καλλιμάρμαρο λειτουργεί και πωλητήριο με αναμνηστικά για να μείνει για πάντα ζωντανή η ξεχωριστή εμπειρία της επίσκεψης στο μοναδικό αυτό χώρο.

Παράλληλα, στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics» μετείχαν 34.500 μαθητές από 392 Δημοτικά Σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μέσω της εξάσκησης, γνώρισαν τα αθλήματα του στίβου, του μπάσκετ και του βόλεϊ, με τη βοήθεια Ολυμπιονικών και πρωταθλητών και με την πολύτιμη υποστήριξη των Ιδρυμάτων «Σταύρος Νιάρχος» και «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου». Τα έσοδα από το Παναθηναϊκό Στάδιο προσφέρουν μία σημαντική οικονομική βοήθεια στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία κάθε χρόνο βλέπει την κρατική επιχορήγηση να μειώνεται.

Πηγή – Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Check Also

Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή Μάρκετινγκ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ αφού καλωσόρισε τα μέλη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, έθεσε τους βασικούς πυλώνες των δράσεων της Επιτροπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*