Τετάρτη , 15 Αύγουστος 2018


Home / Ελλάδα / Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις Βρυξέλλες

Την έναρξη του Συνεδρίου για τα άτομα με αναπηρία, που συνδιοργανώνθηκε από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κήρυξε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, από κοινού με τον κ. Michel Servoz, Ευρωπαίο Επίτροπο για την Εργασία, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Ένταξη. Το Συνέδριο αυτό αποτέλεσε μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της ΕΕ για την προώθηση της ένταξης των θεμάτων αναπηρίας σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία στις οποίες η ΕΕ είναι συμβαλλόμενο μέρος από τον Ιανουάριο του 2011 και σύμφωνα με τη Στρατηγική για την Αναπηρία 2010-2020 της ΕΕ.

Άτομα με αναπηρία, οργανώσεις ατόμων με αναπηρία, ενώσεις και εταιρείες που εργάζονται για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, ακαδημαϊκοί και πολλοί άλλοι έλαβαν μέρος στο Συνέδριο. Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να κατευθύνει τους συμμετέχοντες προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων λύσεων για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Check Also

Η ανάπτυξη του Ποδοσφαίρου Τυφλών Αθλητών στην Ευρώπη

Η συγκεκριμένη προσφορά αφορά σε 19 κράτη της Ευρώπης και για τη χρονική περίοδο από τον Ιούλιο του 2017, μέχρι και τον Ιούνιο του 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*