Δευτέρα , 20 Νοέμβριος 2017


Home / Ελλάδα / Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης Σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης Σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, επιλέχθηκε από την Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, να είναι ο Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο από 7 έως 18 Σεπτεμβρίου. Ο Πολυχρονίδης, μαζί με τους Νίκο Πανανό και Μαρία Ελένη Κορδαλή, κατέκτησαν το Χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια ΒC3 μπότσια, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό BC3 στο Πεκίνο το 2008.

Ο σπουδαίος Έλληνας Παραολυμπιονίκης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1981 στο Βατούμι της Γεωργίας. Είναι οικονομολόγος και ξεκίνησε το μπότσια το 2001 στο Περιστέρι. Έχει συμμετοχή σε τρεις Παραολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα-Πεκίνο-Λονδίνο), με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του χρυσού μεταλλίου στα ζευγάρια BC3. Συνοπτικά οι διακρίσεις του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες: Πρώτη θέση ζευγάρια BC3 2012 (Λονδίνο), Δεύτερη θέση ατομικό BC3 2008 (Πεκίνο), Πέμπτη θέση ατομικό BC3 2012 (Λονδίνο), Έκτη θέση ατομικό BC3 2004 (Αθήνα), Έβδομη θέση ζευγάρια BC3 2008 (Πεκίνο).

polichronidis

Check Also

Εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Ολυμπιακό Μουσείο, που ουδέποτε έλαβε κρατική ενίσχυση, λειτουργεί από τη σύσταση του, στηριζόμενο αποκλειστικά στη δική του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*