Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024


Ο Τόμας Μπαχ αναλύει το δημοψήφισμα του Αμβούργου

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, αναλύει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος των συμπατριωτών του, αναφορικά με την υποψηφιότητα του Αμβούργου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Σας παραθέτουμε τη δήλωσή του και τα συμπεράσματα δικά σας.

‘Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, σέβεται την ψήφο των κατοίκων του Αμβούργου. Νοιώθουμε λυπημένοι με αυτή την απόφαση, η οποία λήφθηκε κάτω υπό δύσκολες περιστάσεις. Πρόκειται για μία χαμένη ευκαιρία για το Αμβούργο και τη Γερμανία. Προφανώς, η ψήφος επηρεάστηκε και από τη συζήτηση σχετικά με το οικονομικό σκέλος της υποψηφιότητας. Ο προϋπολογισμός των 3,4 δις ευρώ για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν απολύτως ισορροπημένος, με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να συνεισφέρει 1,7 δις δολάρια για την επιτυχή έκβαση των Αγώνων. Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφαση ήρθε σε στιγμή, κατά την οποία η Γερμανία έχει να αντιμετωπίσει μία ιστορική πρόκληση, της εξαιρετικά μεγάλης εισροής προσφύγων στη χώρα, που απαιτεί προσπάθεια από τη γερμανική κυβέρνηση και την κοινωνία.

Επίσης, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ενδεχομένως να επηρεάστηκε και από τα φαινόμενα ντόπινγκ και διαφθοράς σε άλλους αθλητικούς οργανισμούς. Κρίμα, γιατί η ΔΟΕ διασφαλίζει την ομαλή διακυβέρνηση στα θέματα αυτά με την ‘Ολυμπιακής Ατζέντα 2020’. Η ΔΟΕ είναι υπερήφανη που διαθέτει τέσσερις δυνατές υποψήφιες πόλεις (Βουδαπέστη, Λος Άντζελες, Παρίσι και Ρώμη) και προσδοκά τη μελλοντική Ολυμπιακή αξιοποίηση των συγκεκριμένων πόλεων. Ήδη, εργάζονται μαζί με τη ΔΟΕ για να επωφεληθούν από τα προνόμια της ‘Olympic Agenda 2020’, που επικεντρώνεται στις μακροχρόνιες ανάγκες των κατοίκων των επίδοξων Ολυμπιακών πόλεων’.

Check Also

Έναρξη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παραολυμπιακής κολύμβηση στην Πορτογαλία

Κολύμβηση ΑΜΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*