Κυριακή , 5 Μάιος 2024


Διεθνής επιτυχία για το ελληνικό Παραολυμπιακό τένις με αμαξίδιο

Την τέταρτη θέση στο World Team Cup Qualification που διεξήχθη στην πόλη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα τένις με αμαξίδιο.

Οι ελληνικές ρακέτες στα ημιτελικά, εκεί δηλαδή όπου κρίθηκε η πρόκριση στην τελική φάση (Σαρδηνία 27/9-3/10) ηττήθηκαν 2-1 από την Πολωνία, ενώ κατέλαβαν την 4η θέση στο GROUP I, μετά την ήττα 2-0 από την Σρι Λάνκα.

Οι Στέφανος Διαμαντής και Γιώργος Λαζαρίδης καθοδηγούμενοι από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Κόντο, στα προημιτελικά σημείωσαν τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στην ομάδα της Τανζανίας . Στον πρώτο αγώνα ο Λαζαρίδης νίκησε 6/1 6/0 τον Χαμισί, στον δεύτερο ο Διαμαντής επικράτησε 6/2 6/1 του Τέμπε, ενώ στο διπλό οι Διαμαντής/Λαζαρίδης νίκησαν 6/0 6/0 τους Χαμίσι/Τέμπε.

Στον αγώνα της τετράδας, οι ελληνικές ρακέτες, ηττήθηκαν 2-1 από την Πολωνία και έμειναν εκτός τελικού αλλά κι εκτός τελικής φάσης. Στον πρώτο αγώνα απέναντι στους Πολωνούς, ο Λαζαρίδης ηττήθηκε 7/5 6/4 από τον Πιοτρ Γιαροζέφσκι, για να ισοφαρίσει ο Διαμαντής μετά τη νίκη 6/4 7/6 επί του Καμίλ Φαμπίσιακ. Στο διπλό, οι Διαμαντής/Λαζαρίδης ηττήθηκαν 6/4 6/3 από τους Γιαροζέφσκι/Φαμπίσιακ.

Η τελική κατάταξη προέκυψε μετά την ήττα 2-0 από την Σρι Λάνκα. Ο Γιώργος Λαζαρίδης στον πρώτο αγώνα ηττήθηκε 7/5, 6/1 από τον Ραναβεερά, ενώ την ήττα με 6/3 7/5 γνώρισε και ο Στέφανος Διαμαντής από τον Νταρμασένα

Check Also

Σε μορφή Braille όλοι οι χώροι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Braille

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*