Τρίτη , 7 Μάιος 2024


Στην Κεφαλλονιά το διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές και αθλήτριες με αναπηρίες

Για δεύτερη χρονιά η Κεφαλλονιά θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές και αθλήτριες με αναπηρίες. Έχουν περάσει μόλις επτά μήνες από την 1ο-στη χώρα μας- διοργάνωση και η πρωτεύουσα των Επτανήσων είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το 2ο διεθνές Όπεν, που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 28 Απριλίου έως την Κυριακή 30 του μήνα, στο Αργοστόλι, στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» και θα είναι το 5ο στη σειρά των Para Events της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF), για το 2023.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έφθασαν περίπου τις 130, που μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς, οι επισκέπτες στο νησί θα είναι γύρω στους 200 και προέρχονται από 20 χώρες, του κόσμου. Διοργανώτρια είναι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ), το δήμο Κεφαλονιάς, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και τον τοπικό Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη.
Οι 130 δηλώσεις στο ITTF Fa 20 Greek Para Open 2023, όπως τιτλοφορείται διεθνώς, χωρίζονται σε 95 άνδρες και 35 γυναίκες. Επίσης, 36 αθλητές είναι από τις κατηγορίες σε αμαξίδιο και 94 από τις κατηγορίες ορθίων. Το τουρνουά περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού.

Check Also

Σε μορφή Braille όλοι οι χώροι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Braille

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*