Δευτέρα , 6 Μάιος 2024


Μνημόνιο Συνεργάσιας Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τον ΠΣΑΤ

Μνημόνιο συνεργασίας υπόγραψαν η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες-ΕΣΟΑ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στα γραφεία του 2ου, στην Αθήνα.
Πιο αναλυτικά οι Πρόεδροι της ΕΣΟΑ και του ΠΣΑΤ κ.κ Κοζομπόλη και Θεοδωρακόπουλος αντίστοιχα, εκπροσωπώντας τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανισμών τους αρχικά συναποδέχτηκαν, συνομολόγησαν και συμφώνησαν ότι:

1. Η καλλιέργεια, διάδοση και αναγνώριση των πανάρχαιων και πανανθρώπινων αρχών του Ολυμπισμού και της Ευγενούς Άμιλλας αποτελούν ευθύνη όλων μας.

2. Ο Εθελοντισμός και ο Αθλητισμός χτίζουν γέφυρες αλληλεγγύης, κατανόησης και συνεργασίας, συμβάλλουν στη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και των κοινωνιών.

3. Ο Εθελοντισμός και ο Αθλητισμός είναι δύο έννοιες που δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά μέσα στην υπηρεσία του πολίτη.

4. Ο Αθλητισμός αποτελεί βασικό αγαθό και η διαμόρφωση μίας αθλητικής νοοτροπίας, χτίζεται από τις νεαρές ηλικίες και αποδίδει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης.

5. Η Δημοσιογραφία είναι προσφορά προς τον συνάνθρωπο και λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας για την βελτίωση των θεμελιωδών αναγκών μίας κοινωνίας.

6. Τόσο ο αθλητισμός, όσο και η Δημοσιογραφία ενεργούν προς όφελος των πολιτών μίας κοινωνίας και αξιοποιούν όλες τις δυναμικές αυτής, προκειμένου να παράγουν προστιθέμενη αξία προς όφελος όλων, ενεργοποιώντας κάθε μορφής εποικοδομητική συνέργια.

7. Αθλητισμός και Αθλητική Δημοσιογραφία αλληλεπιδρούν και συμπορεύονται διαχρονικά, αδιάλειπτα και αδιάκοπτα, αλληλεπιδρούν, κατά τέτοιο τρόπο που η ανάπτυξη έκαστου εξαρτάται στο μέγιστο από την ανάπτυξη του άλλου.

Βασιζόμενοι στην κοινή αντίληψη, όπως αυτή εκφράζεται στα παραπάνω 6 σημεία, οι 2 Πρόεδροι υπέγραψαν το μεταξύ τους Μνημόνιο Συνεργάσιας και θα δρομολογήσουν την από κοινού ανάπτυξη δράσεων προς όφελος κοινωνίας και ειδικότερα την υλοποίηση δράσεων για την προαγωγή του αθλητισμού, της παιδείας, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της υγείας!

Check Also

Σε μορφή Braille όλοι οι χώροι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Braille

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*