Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024


Επίσκεψη Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο του Μαθήματος Ολυμπιακής Παιδείας, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μέγαρο.
Στο Ολυμπιακό Μέγαρο τους έγινε εκπαιδευτική περιήγηση από την Κοσμήτορα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου Κλέα Παπαέλληνα και τον Λειτουργό Ολυμπιακής Παιδείας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Κορέλλη, η οποία τους έδωσε την ευκαιρία να βιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία του Ολυμπιακού Μεγάρου ως μέσου ενοποίησης όλων των αθλημάτων και ως συνδέσμου μεταξύ του αθλητισμού και της κοινωνίας.
Η περιήγηση περιλάμβανε τους υπαίθριους χώρους όπου βρίσκεται το θεματικό Ολυμπιακό Πάρκο Γλυπτών, το Ολυμπιακό Μουσείο, τα Γραφεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Αθλητικών Ομοσπονδιών που στεγάζονται στο Μέγαρο. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν επίσης, για το ρόλο και το έργο που επιτελεί η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, για τα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου και την Κυπριακή Επιτροπή «Πιέρ ντε Κουμπερτέν».
Η επίσκεψη αποτελεί την απαρχή μιας σειράς επισκέψεων φοιτητών, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του μνημονίου συνεργασίας Πανεπιστημίου Κύπρου και Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Πηγή – ΚΟΕ

Check Also

Έναρξη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παραολυμπιακής κολύμβηση στην Πορτογαλία

Κολύμβηση ΑΜΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*