Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024


Η πρόταση της ΕΟΕ για τα διεθνή βραβεία Fair Play σε δύο Ελληνίδες αθλήτριες

H Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ενέκρινε την υποψηφιότητα δύο αθλητριών για διεθνή βραβεία Fair Play, της Πηνελόπης Νίκα και της Χρυσαυγής Τσιλοπούλου.

Η Πηνελόπη Νίκα, αθλήτρια του Μοντέρνου Πεντάθλου προτείνεται για τα βραβεία CIFP Awards Nοminations έτους 2023 (Pierre de Coubertin World Fair Play Trophy – for an act of fair play). Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Πένταθλου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στη Σόφια, διαπίστωσε ότι οι κριτές έκαναν λάθος και αντί να καταχωρήσουν τον πραγματικό της χρόνο (3′:20”) στην κολύμβηση της είχαν βάλει 2′:20” με αποτέλεσμα να ανέβει πολύ ψηλά στην κατάταξη. Η Νίκα διαπίστωσε το λάθος πριν την έναρξη του Laser Run και ενημέρωσε σχετικά τους κριτές.

Η Χρυσαυγή Τσιλοπούλου, αθλήτρια της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, προτείνεται στην κατηγορία Jacques Rogge World Fair Play Trophy for the Youth – for a gesture of fair play. Η 16χρονη Χρυσαυγή Τσιλοπούλου είχε αποκαλύψει στους διαιτητές τυχερό πόντο, με το οποίο κρίθηκε σε βάρος της ο ημιτελικός των νεανίδων απέναντι στη Στέλλα Μαυροματάκη στο αναπτυξιακό πανελλήνιο τουρνουά της Πάτρας τον Νοέμβριο του 2023.

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*