Κυριακή , 5 Μάιος 2024


Οι ελληνικές συμμετοχές για το Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο της Ουαλίας


Για το Κάρντιφ της Ουαλίας αναχώρησαν ο Πάνος Τριανταφύλλου (Σπάθη Β) και ο Βασίλης Ντούνης (Σπάθη Α), για να πάρουν μέρος στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς ξιφασκίας με αμαξίδιο, που θα διεξαχθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Ουαλίας, από την προσεχή Πέμπτη (11/1, αγωνίζονται οι δύο Έλληνες) έως την Κυριακή (14 του μήνα).
Τριανταφύλλου και Ντούνης, αγωνίζονται σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους, για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και ταξίδεψαν με έξοδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και του Ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Κάζαγλη, που συνοδεύει την ελληνική αποστολή.
Μια ελληνική αποστολή που αποτελείται και από τις Κέλλυ Λουφάκη (αναχωρεί την Πέμπτη 11/1) και Γεωργία Καλτσή (αναχωρεί αύριο, 10/1) για την πρωτεύουσα της Ουαλίας και αγωνίζονται στη Σπάθη Β (12/1) και Ξίφος Μονομαχίας Β (13/1).
Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο τρίτος πριν το τέλος της πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς, καθώς απομένουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (διεξάγεται στο Παρίσι και ως test event, τον προσεχή Μάρτιο) και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βραζιλία.
Πηγή-ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ

Check Also

Σε μορφή Braille όλοι οι χώροι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Braille

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*