Σάββατο , 4 Μάιος 2024


Χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ από την Ευανθία Μπουρνιά

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση συνολικά, καθώς η Ευανθία Μπουρνιά κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑμεΑ, στην κλάση 2.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που γίνεται στο Σέφιλντ της Αγγλίας, η νεαρή πρωταθλήτρια της κλάσης 2 σε αμαξίδιο επικράτησε στον καθοριστικό αγώνα του ενιαίου ομίλου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Είχε δυνατή αναμέτρηση με τη Φέμκε Κόμπεν από την Ολλανδία και με εξαιρετική εμφάνιση στα πιο κρίσιμα σημεία πήρε την πολυπόθητη νίκη με 3-2 σετ. Η Μπουρνιά προσθέτει αυτή την επιτυχία στο χάλκινο μετάλλιο, που είχε πάρει στην κλάση 1 των γυναικών στο εαγκόσμιο πρωτάθλημα τον Νοέμβριο του 2022. Κι έχει ξεχωριστή βαρύτητα το μετάλλιο στην Αγγλία διότι μετά την επαναξιολόγηση της, που την έφερε στην κλάση 2, συνάντησε νέες αντιπάλους κι ενδεχομένως με μικρότερα κινητικά προβλήματα. Στην τεχνική καθοδήγηση έχει σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ελευθερία Νταουντάκη. Τα διπλά ακολουθούν από αύριο στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού.

Η Μπουρνιά πήγε το μεσημέρι στον μεγάλο αγώνα ισόβαθμη στην 3η θέση και τους 4 βαθμούς με την Κόμπεν (νούμερο 9 στον κόσμο). Η νικήτρια κατακτούσε το μετάλλιο και η πρωταθλήτριά μας, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην κλάση 1, έδειξε πάλι την καλή αγωνιστική της κατάσταση και την ετοιμότητα από κάθε άποψη. Χαρακτηριστικό και της ψυχολογικής της δύναμης είναι ότι αντέδρασε πολύ καλά στη διπλή ισοφάριση και γενικά πήρε με διαφορά και τα τρία δικά της σετ!

Στο 2o σετ έχασε δύο υποδοχές στο 9-9 για να δεχτεί το 1-1. Στο 4ο σετ το 6-3 υπέρ της έγινε 5-7 για την Ολλανδέζα και η Ελευθερία Νταουντάκη έκανε χρήση του τάιμ άουτ. Το σετ χάθηκε, όμως αυτό ουδόλως πτόησε την Μπουρνιά. Βελτιώνοντας την υποδοχή της πήρε αμέσως διαφοράς στο 5ο σετ (5-1) κι όχι απλά την κράτησε αλλά την αύξησε για να πανηγυρίσει την σπουδαία επιτυχία (11-4, 9-11, 11-3, 9-11, 11-2).

Check Also

Σε μορφή Braille όλοι οι χώροι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Braille

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*