Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024


Ολοκληρώθηκε το πρώτο εργαστήριο της ΕΟΕ για την Εργασιακή Ψυχολογία των αθλητών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο εργαστήριο Εργασιακής Ψυχολογίας το οποίο διοργάνωσε η Επιτροπή Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υπό την προεδρία της Ολυμπιονίκη Βούλας Κοζομπόλη.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα που δημιούργησε η Εργασιακός Ψυχολόγος και project manager των προγραμμάτων dual career της Eλληνικής Oλυμπιακής Eπιτροπής Χριστίνα Νικολοπούλου, είναι σχεδιασμένο για αθλητές και αθλήτριες με σκοπό την παροχή πρακτικών βημάτων για την εξέλιξη των επαγγελματικών και προσωπικών συμπεριφορικών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της μετάβασης του κάθε αθλητή και αθλήτριας, σε ένα νέο ρόλο στον αθλητισμό ή στο ξεκίνημα μιας νέας καριέρας.

Μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ειδικοί επιστήμονες σε συνεργασία με την Επιτροπή Αθλητών θα υποστηρίξουν όλες τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι αθλητές σε κάθε στάδιο της αθλητικής τους καριέρας. Το εργαστήριο διεξήχθη στην Αγγλική γλώσσα από τον βραβευμένο Εργασιακό Ψυχολόγο Dr. Stephen Benton, τον πρωτοπόρο Εργασιακό Ψυχολόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο, o οποίος συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο.

Mετείχε επίσης η κα Τατιάνα Μπλάτνικ, ιδρύτρια του κινήματος BREATHE με το οποίο θα υπάρχει συνεργασία σε θέματα mental fitness. Το εργαστήριο παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ Νίκος Ιατρού, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ, το μέλος της Ολομέλειας Νίκος Ξυλούρης, οι Ολυμπιονίκες Σπύρος Γιαννιώτης, Βιργινία Κραβαριώτη και Γιάννης Φουντούλης, η έξι φορές Olympian Aγη Κασούμη και πολλοί αθλητές και αθλήτριες.

Χορηγοί του εργαστηρίου ήταν η ΔΕΣΦΑ, η Lumina Learning Global και η Lumina Learning Greece.

Πηγή – ΕΟΕ

Check Also

Η παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024

Κύπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*