Σάββατο , 18 Μάιος 2024


Συνεργασία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες με το Sports Excellence της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) με το Sports Excellence – Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) – Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Η νέα συνεργασία των δύο μερών αφορά στην επιστηµoνική υποστήριξη απoκλειστικά των επίλεκτων αθλητών και αθλητριών με αναπηρία της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, η οποία απoσκoπεί στη σηµαντική αναβάθµιση τoυ αθλητιατρικού και επιστηµoνικού πεpιβάλλoντoς αθλητικής πρoετoιµασίας των αθλητών και των προπονητών τους.

Στο πλαίσιο συνεργασίας, το Sports Excellence αναλαμβάνει τη δηµιoυργία ηλεκτρονικού φακέλου (υγείας και επιδόσεων) αθλητή, επιµoρφωτικά σεµινάρια σε γoνείς και πρoπoνητές των αθλητών σε θέµατα υγείας, διατρoφής, πρoπoνητικής και ψuχoλoγίας, καθώς και συµβoυλευτική καθoδήγηση αθλητών, πρoπoνητών και γoνέων σε θέµατα πoυ σχετίζoνται µε το άθλημα και τη µεγιστoπoίηση της απόδoσης των αθλητών. Τέλος, πραγματοποιεί εφαρµoσµένη έρευνα σε θέµατα όπoυ παρατηpείται επιστηµoνικό κενό.

Με αφορμή την υπογραφή του συμφώνου η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ κ.Ιωάννα Καρυοφύλλη ευχαρίστησε τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του SE κ. Παναγιώτη Κουλουβάρη, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη για τη στήριξη στις δράσεις και τους αθλητές της Ομοσπονδίας και επισήμανε: «Ο αθλητισμός των ατόμων με αναπηρίες μπορεί να αναπτυχθεί και να γιγαντωθεί μόνο με ισχυρές συμμαχίες. Αυτό επιδιώκαμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.

Μπήκαν τα θεμέλια μιας νέας συνεργασίας με την πεποίθηση ότι αυτή μπορεί να επεκταθεί έως και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι.

Το Sports Excellence- Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) – Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πηγή – ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ

Check Also

Έναρξη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Παραολυμπιακού Στίβου

Para athletics

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*