Τετάρτη , 28 Φεβρουάριος 2024


Ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

Υπεγράφη στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», την ανάδειξη της Ελληνικής Ολυμπιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της Γαλλικής γλώσσας.

Η συνεργασία ξεκίνησε το 2018 με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα και η ανανέωση υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο, τον Πρέσβης της Γαλλίας, κο Patrick Maisonnave, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κο Γιώργο Αλικάκο και τον Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού της Γαλλικής Πρεσβείας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, κο Nicolas Eybalin, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Το πρόγραμμα που συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, έχει σκοπό την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού, του πνεύματος αλληλοβοήθειας, της ανεκτικότητας της ενσωμάτωσης και της Γαλλοφωνίας.

Η σύμπραξη των συγκεκριμένων φορέων στοχεύει επίσης στην ενθάρρυνση του εξειδικευμένου διαλόγου μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων ειδημόνων του Ολυμπισμού και την ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού εθελοντισμού, σύμφωνα με το Ολυμπιακό πνεύμα που κληροδότησαν οι Δημήτριος Βικέλας και Πιερ Ντε Κουμπερτέν.

Check Also

Without words …

Without words...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*