Πέμπτη , 9 Μάιος 2024


Με ελληνικές επιτυχίες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραολυμπιακής Ιππασίας!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας 2022 πραγματοποιήθηκε στο Χέρνινγκ της Δανίας, το διάστημα 4-14 Αυγούστου 2022 και για πρώτη φορά στην ιστορία είχαμε την συμμετοχή της χώρας μας στο άθλημα του Παραντρεσάζ, το οποίο είναι το άθλημα της ιππασίας για τα άτομα με αναπηρία.

Από την αρχή του 2022 αθλητές από όλο τον κόσμο πάλευαν για την πρόκριση για το Παγκόσμιο συμμετέχοντας σε διεθνής αγώνες. Η πρόκριση για τους αθλητές Παραντρεσαζ είναι τόσο δύσκολη όσο και για τους αρτιμελής αθλητές και οι Έλληνες αθλητές τα κατάφεραν.

Η Δήμητρα – Ελένη Παντεχάκη η οποία κατάγεται από τα Πεζά Ηρακλείου, είναι 23 χρονών και ξεκίνησε ιππασία ως μέσο θεραπείας και ενδυνάμωσης λόγω της σπαστικής τετραπληγίας την οποία έχει εκ γενετής. Το 2019 αφού είχε αγωνιστεί σε εθνικούς αγώνες απόφάσισαν με την προπονήτρια της κ. Μαριάννα Γραμματικάκη να πάνε σε αγώνες στο εξωτερικό. Με την στήριξη του Σωματείου «Καλλιπάτειρες» Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης έγιναν οι πρώτοι αγώνες οι οποίοι της εξασφάλισαν την συμμετοχή στους Πανευρωπαικούς αγώνες στο Ρόττερνταμ το 2019 αλλά και την πρόκριση για την Παραολυμπιάδα ΤΟΚΥΟ 2020. Λόγω της πανδημίας η Δήμητρα – Ελένη έμεινε εκτός αγώνων για 2 χρόνια και φέτος με την οικονομική στήριξη χορηγών και φορέων κατάφερε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο έχοντας μια πολλά υποσχόμενη παρουσία.

Η δεύτερη συμμετοχή της Ελλάδας ήταν ο Μιχάλης Καλαράκης ο οποίος την πρώτη αγωνιστική ημέρα κατάφερε να κατακτήσει την 11η θέση αφήνοντας πίσω του αθλητές ολυμπιακού επιπέδου. Ο Μιχάλης ο οποίος επίσης ξεκίνησε ιππασία για θεραπευτικούς λόγους αγωνιζόταν εώς την ηλικία των 18 όπου σταμάτησε για 7 χρόνια λόγω σπουδών και πανδημίας. Στη συνέχεια ξεκίνησε ιππασία μόλις 8 μήνες πριν ως κάτι που αγαπούσε μέχρι να ενταχθεί στην κανονική ζωή μετά την περίοδο covid-19 πού τον είχε κάπως αδρανοποιήσει. Η ιππική ικανότητα του Μιχάλη σε συνδυασμό με το όραμα της κ. Γραμματικάκη τον έφεραν να αγωνίζεται μετά από 7 χρόνια σε εθνικούς και διεθνής αγώνες διεκδικώντας την πρόκριση για το Παγκόσμιο την οποία πέτυχε μόλις τον Ιούνιο.

Check Also

Απεργία των Ελλήνων δημοσιογράφων

Το paralympicus.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των Ελλήνων δημοσιογράφων. Θα είμαστε και πάλι μαζί σας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*