Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024


Φορείς της Ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας στις γυναικείες φυλακές Θήβας

Μια διαφορετική ημέρα της γυναίκας ,με έγνοια και στήριξη στις γυναίκες που εκτίουν ποινές και ελπίζουν σε μια ” δεύτερη ευκαιρία “.
Η επιτροπή “Πιερ ντε Κουμπερτέν” της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Μοντέρνου Πεντάθλου σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και τον Σύλλογο Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες επισκέφτηκαν το κατάστημα κράτησης γυναικών στη Θήβα.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου κ.Ντόρα Πάλλη σε ομιλία προς τις κρατούμενες ανέφερε μεταξύ άλλων για τις αξίες του ολυμπισμού και της φιλοσοφίας της επιτροπής “Πιερ ντε Κουμπερτεν” και της άθλησης και για τα οφέλη της στην ψυχική και σωματική υγεία .

Αυτός ήταν και ο σκοπός της σημερινής επίσκεψης :
Να τις βοηθήσουμε να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής σ ένα ομαδικό άθλημα ,να καταλάβουν την έννοια της ισότητας, και της διαφορετικότητας , καθώς και να εκτονωθούν και να ξεφύγουν απο την καθημερινότητά τους .

Τις αθλητικές δράςεις πραγματοποίησαν η Ολυμπιονίκης Ειρηνη Αινδιλή (Α’ Αντιπρόεδρος ΕΣΟΑ), η Μαρία Καρπαθάκη παγκόσμια πρωταθλήτρια του ταε κβο ντο και Αστυνόμος Α, η Ντενιζ Παναγοπούλου διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ και πρωταθλήτρια του τέννις, ο Γρηγόρης Χασατουριάν Ολυμπιονίκης του Χαντμπολ και πρεσβευτής του ΔΚΟΕ
και η Νεκταρια Κωνσταντίνου Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και συντονίστρια της δράσης.
Την εκδήλωση κάλυψε η κ.Σπυριδούλα Ιριδα Σπανέα δημοσιογράφος της “Καθημερινής “.

Μια δράση που κατά τα λεγόμενα του διευθυντή του καταστήματος κράτησης γυναικών Ελαιώνα Θήβας, κ.Μακρή γινόταν για πρώτη φορά και με μοναδική ανταπόκριση απο τις γυναίκες που κρατούνται εκεί .
“Σας ευχαριστούμε για το κέφι σας. Μας δώσατε πολλή χαρα και φτιάξατε τη μέρα μας» ήταν η διαπίστωση των κρατουμένων .

Κλείσαμε με την φύτεψη μιας ελιάς από τον διευθυντή των Φυλακών και όλους τους συμμετέχοντες στην δράση, σαν σύμβολο της Ειρήνης και της αλληλεγγύης και με την υπόσχεση η δράση να συνεχιστεί. Ελπίζουμε ότι στην επόμενη επίσκεψη μας, με την φροντίδα των γυναικών θα έχει μεγαλώσει η “ελιά” μας…

Να ευχαριστήσουμε τον Γ.Γραμματέα αντιεγκλιματικής πολιτικής Κώστα Παπαπαθανασίου για την στήριξη του.

Πηγή- ΔΚΟΕ

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*