Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024


Διαμαρτυρία για μη ορθή προσβασιμότητα στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου

Επιστολή με τη διαμαρτυρία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου «ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ» σχετικά με τη μη τήρηση προδιαγραφών προσβασιμότητας του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στον δήμαρχο Ζακύνθου Ν. Αρετάκη.

Το Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή του νησιού, καθώς στο χώρο αυτό διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά πραγματοποιούνται και οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Ζακύνθου, δεν πληροί τις προδιαγραφές προσβασιμότητας, με αποτέλεσμα τα άτομα με αναπηρία να μην μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα στο χώρο. Επίσης, λόγω του ότι βρισκόμαστε προ των πυλών της νέας τουριστικής περιόδου, η μη προσβασιμότητα του εν λόγω κτιρίου θα έχει ως αποτέλεσμα τουρίστες ή επισκέπτες με αναπηρία που θα επισκεφθούν το νησί, να μην έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν αυτόνομα στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου. Εντωμεταξύ το Σωματείο περιμένει από πέρισυ, καθώς χρονίζει η προηγούμενη επιστολή που είχε στείλει.

Επιπρόσθετα, κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση ανελκυστήρα με πλατφόρμα, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλα τα άτομα με αναπηρία (με χειροκίνητα αμαξίδια και ηλεκτρονικά) και όχι την τοποθέτηση πολυθρόνας, διότι δεν επιλύεται με αυτή τον τρόπο το πρόβλημα της προσβασιμότητας του εν λόγω κτιρίου.

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*