Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024


Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΕΟΕ-Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της ΕΟΕ.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) κ. Γιώργος Αλικάκος και η υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΟΕ-ΕΘΝΟΑ κ. Ντενίζ Παναγοπούλου.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας προβλέπει τα ακόλουθα:

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids Athletics» που υλοποιείται ετησίως από την ΕΟΕ και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) στο Παναθηναϊκό Στάδιο και διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα παιδιά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνεχίζεται η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων – σε νησιά του Αιγαίου και ακριτικές – δυσπρόσιτες περιοχές, όπου υπάρχουν παιδιά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με την υποστήριξη και τη διάθεση προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τις εν λόγω δράσεις.

Θα διοργανωθούν επιμορφωτικές Ημερίδες / Δράσεις με τη συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό στη μύησή τους στις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού. Η Ημερίδα θα διεξάγεται τουλάχιστον μία φορά κατ’ έτος στην έδρα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανά περίπτωση.

Κάθε άλλη ενέργεια που θα αναδεικνύει τη συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για τη διάδοση και ανάπτυξη των Ολυμπιακών Αξιών εν γένει στη νεολαία της χώρας, αλλά και στους Έλληνες πολίτες γενικότερα.

Άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς εκτός του ΥΠΕΘΑ και της ΕΟΕ, για την συνδιοργάνωση των ανωτέρω δράσεων, είναι η ΕΘΝΟΑ και η Γραμματεία Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Στο τέλος της τελετής, ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος βράβευσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο ως αθλητή και πρωταθλητή Βορείου Ελλάδας στην Κολύμβηση (1978-1979) με τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας.

Check Also

Η παρουσίαση της Κυπριακής Ολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι 2024

Κύπρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*