Παρασκευή , 3 Δεκέμβριος 2021
Top News


Εκκίνηση της δημόσιας διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Σε δημόσια διαβούλευση έδωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτης το Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όπως είχε δημοσίως δεσμευτεί. Η διαβούλευση γίνεται μέσω του opengov.gr και ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου. Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει τη δημοσιοποίηση για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας πρότασης σχεδίου δράσης για τα άτομα με αναπηρία από την κυβέρνηση.

Σημειώνουμε για ιστορικούς λόγους ότι η ΕΣΑμεΑ και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα έθεσε για πρώτη φορά αυτό το θέμα στο δημόσιο διάλογο και ως αίτημα στο Κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990. Για την ΕΣΑμεΑ το Σχέδιο Δράσης για την αναπηρία σημαίνει απλοποίηση της νομοθεσίας και οριζόντια ενσωμάτωση της αναπηρίας σε όλους τους τομείς του κράτους. Συστηματικά, οργανωμένα και αποφασισμένα διεκδικήσαμε να υπάρξει στη χώρα μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια ανάπτυξης και εφαρμογής δημόσιων πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, από το σύνολο του Κράτους.

Check Also

Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των Κωφών τηλεθεατών από το debate της ΕΡΤ

Έχουμε επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί στη δημόσια τηλεόραση για την καταπάτηση του δικαιώματός μας στην ενημέρωση και για την άνιση μεταχείριση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Posting....