Πέμπτη , 2 Δεκέμβριος 2021
Top News


Ηχηρό ΟΧΙ μαθητών και φορέων στο σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, έλαβε χώρα ο ψηφιακός σχολικός διαγωνισμός «Λέμε Όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό», με πολυάριθμες συμμετοχές σχολείων και μαθητικών κοινοτήτων ανά την ελληνική Επικράτεια. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 299 ομάδες αποτελούμενες από 1.138 μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου, και 153 εκπαιδευτικούς από 116 σχολεία από όλη την Ελλάδα Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτελεί προϊόν κοινής πρωτοβουλίας του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του British Council, αλλά και αγαστής συνεργασίας με τη Samsung Hellas. Παράλληλα, φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενώ για την υλοποίηση του έχει αποδειχθεί καθοριστική η συμβολή των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Το παρόν στην τελετή βράβευσης που φέτος, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, έδωσαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Α’ Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Η Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας , κ. Ντόρα Πάλλη, καλωσόρισε – διαδικτυακά – τους μαθητές, εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον ψηφιακό σχολικό διαγωνισμό «Λέμε Όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό» και ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την παρουσία τους στην εκδήλωση. Προσέθεσε πως «βρισκόμαστε για 7 συνεχόμενη χρονιά εδώ, για να χειροκροτήσουμε παιδιά με κοινωνικές ανησυχίες και αποθέματα ευσυνειδησίας. Παιδιά που δεν ετεροκαθορίζονται από στερεότυπα και ομαδοποιήσεις. Παιδιά που θέλουν ο καθένας και η καθεμία από τους συμμαθητές τους τους να απολαμβάνει τον ίδιο σεβασμό που απαιτούν και για τον εαυτό τους. Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι πως το bullying δεν εντοπίζεται στη σφαίρα της φαντασίας των μαθητών, αλλά αναδεικνύεται καθημερινά σε μάχη της «διπλανής σχολικής αίθουσας». Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την ψηφιακή τους παρουσία οι: Γιώργος Παπανδρέου, τέως Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διεθνούς Εκεχειρίας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Διεθνούς Εκεχειρίας, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Χρυσός παραολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, Αργυρή ολυμπιονίκης στο πόλο και Πρόεδρος του Συλλόγου Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Εύη Μωραΐτίδου, Αργυρή ολυμπιονίκης στο πόλο και Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών. Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Το 1 Γυμνάσιο Κομοτηνής κατέκτησε την πρώτη θέση με το έργο “Backspace” εξασφαλίζοντας τεχνολογικό εξοπλισμό από την Samsung Electronics Hellas με στόχο την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης και ψηφιακής επιμόρφωσης των μαθητών του σχολείου. Διακρίθηκαν με την ακόλουθη σειρά, το 8 Δημοτικό Ν. Φιλαδέλφειας, το Δημοτικό Ελληνογερμανικής Αγωγής, το 51 Δημοτικό Αθηνών και το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σαπών Ροδόπης. Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στη Σχολή Μωραϊτη για την πιο δημιουργική εργασία, στα Εκπαιδευτήρια Καντά για την πιο καλλιτεχνική εργασία, στο 3 Γυμνάσιο Λάρισας για την πιο ομαδική εργασία, στο Γυμνάσιο Πάρου για την πιο τεκμηριωμένη εργασία, στο 2 Γυμνάσιο Γλυφάδας για την πιο πρωτότυπη εργασία, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( Ε.Ε.Ε.ΕΚ )Γυμνάσιο Κιλκίς για την πιο συνεργατική εργασία και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( Ε.Ε.Ε.ΕΚ )Γυμνάσιο Νάουσας για την πιο συγκινητική εργασία.

Check Also

Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των Κωφών τηλεθεατών από το debate της ΕΡΤ

Έχουμε επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί στη δημόσια τηλεόραση για την καταπάτηση του δικαιώματός μας στην ενημέρωση και για την άνιση μεταχείριση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Posting....