Τρίτη , 28 Μάιος 2024


Στήριξη των Κύπριων πρωταθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), ως η αποκλειστική αρχή για την οργάνωση της συμμετοχής της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έθεσε ως προτεραιότητα το πρώτο διάστημα μετά την λήψη περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση, τη στήριξη των αθλητών που προετοιμάζονται για το Τόκιο και οι οποίοι περιορίστηκαν υποχρεωτικά στο σπίτι. Μέσα από την καθημερινή επαφή με τους αθλητές της Ολυμπιακής και προ-Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου, έγινε καταγραφή των αναγκών τους για προπόνηση στο σπίτι, με την ΚΟΕ σε συνεργασία με τον ΚΟΑ να διασφαλίζουν δανεισμό από γυμναστήρια και συλλόγους αθλητικού υλικού, όπως όργανα γυμναστικής. Ανάμεσα στις ενέργειες της ΚΟΕ, ήταν η αποστολή επιστολής στους κυβερνητικούς φορείς, με την παράκληση όπως επιτραπεί η πρόσβαση σε αγωνιστικούς χώρους στους αθλητές που προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με την ανακοίνωση της σταδιακής άρσης των μέτρων που έγινε στα τέλη Απριλίου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, η σχετική λίστα της ΚΟΕ αποτέλεσε τη βάση των αθλητών στους οποίους επιτρεπόταν η επιστροφή στις προπονήσεις, ακολουθώντας πάντα τις κατευθυντήριες γραμμές των ειδικών στα θέματα υγείας.

Στο οικονομικό κομμάτι, η στήριξη αθλητών μέσα από το πρόγραμμα Olympic Solidarity της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπή (ΔΟΕ), το οποίο υλοποιεί στην Κύπρο η ΚΟΕ, όχι μόνο συνεχίστηκε, αλλά επεκτάθηκε με επιπλέον χρηματοδότηση, μετά από απόφαση της ΔΟΕ, λόγω της έκτακτης κατάστασης που προκλήθηκε από την πανδημία και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ιδιαίτερα σημαντική για τους αθλητές ήταν και η στήριξη από τις δεκαπέντε και πλέον εταιρείες και ιδιώτες που εντάχθηκαν στο χορηγικό πρόγραμμα της ΚΟΕ «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο προς το Τόκιο». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 και μέσα από το οποίο φορείς, εταιρείες και ιδιώτες στηρίζουν απευθείας αθλητές, «υιοθετώντας» τους. Με την ευκαιρία, η ΚΟΕ ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της για την πολύτιμη τους στήριξη. Το Διαχρονικό Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Μέγα Χορηγούς RCB, Carbo One, Charalambides Christis και τους Επίσημους Χορηγούς Cyta, Toyota, Υπεραγορές ΜΕΤRΟ.

Η αναβολή του «Τόκιο 2020» για έναν χρόνο, με νέα ημερομηνία έναρξης των Αγώνων στις 23 Ιουλίου 2021, υποχρεώνει την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως και τις υπόλοιπες 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, να μπουν σε μια διαδικασία επαναπρογραμματισμού της πορείας τους προς το σημαντικότερο αθλητικό ραντεβού του κόσμου. Πολλά είναι τα ανοικτά μέτωπα, τα οποία η ΚΟΕ καλείται να χειριστεί το επόμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία είναι η εκ νέου διευθέτηση της μετάβασης της Ολυμπιακής ομάδας και του υποστηρικτικού προσωπικού στην Ιαπωνία, ο εξοπλισμός της Ολυμπιακής ομάδας, η συνεργασία με τους χορηγούς μετά την αναβολή των Ολυμπιακών, η στήριξη των αθλητών μέσω των προγραμμάτων Olympic Solidarity και ο προγραμματισμός νέων εκδηλώσεων και ενεργειών στο διάστημα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή – Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή 

Check Also

Διαγωνισμός φωτογραφίας στο πλαίσιο του φεστιβάλ ‘Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη’

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*