Πέμπτη , 28 Ιανουάριος 2021


Δέσμη μέτρων για τις Τελετές Αφής και Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας λόγω ιού COVID-19

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενόψει της διεξαγωγής των Τελετών Αφής (12 Μαρτίου) και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας (19 Μαρτίου), λόγω του ιού COVID-19, παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, του Γενικού Γραμματέα Μανώλη Κολυμπάδη και του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάση Βασιλειάδη.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι οι τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς και η Λαμπαδηδρομία επί Ελληνικού εδάφους θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Η ΕΟΕ όμως, με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνεργάζεται για το θέμα και συμβουλεύεται την Πολιτική Προστασία, το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ και Kέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας. Oι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι εξής: Να ματαιωθούν τα γεύματα και οι δεξιώσεις της ΕΟΕ που είχαν προγραμματιστεί στην Αρχαία Ολυμπία το διάστημα της Τελετής Αφής. Να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των διαπιστεύσεων και να δοθούν μόνο οι απολύτως αναγκαίες. Να διεξαχθεί η πρόβα της Τελετής Αφής στις 11 Μαρτίου χωρίς την παρουσία θεατών. Να γίνει σύσταση στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και στις τοπικές αρχές να μειωθούν οι δημόσιες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Αποφασίστηκε επίσης, να γίνεται κάθε δύο ημέρες, νέα ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων και να συνεκτιμάται η κατάσταση, αρχής γενομένης την Πέμπτη, όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση στην οποία θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

Check Also

Το πρώτο ειδικό σχολείο-κόσμημα στην Γλυφάδα!

Ένα σχολείο που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*