Τετάρτη , 30 Σεπτέμβριος 2020


Έναρξη για την μεγάλη Σύνοδο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Κύπρου

Τρεις ομιλητές με μεγάλες γνώσεις και εμπειρίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 31 Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 (08:30-13:00) στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία. Οι ομιλητές θα αναπτύξουν τις ομιλίες τους μέσα στο πλαίσιο του θέματος της φετινής συνόδου, που είναι «Ολυμπισμός-Εκπαίδευση-Εκεχειρία-Ειρήνη», το οποίο αποτελεί συνέχεια του συνεδρίου αντίστοιχης θεματολογίας που αναπτύχθηκε φέτος από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Ένας από τους βασικούς ομιλητές είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Φίλης, ο οποίος είναι Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών και με μεγάλη εμπειρία στα διεθνή θέματα, και πιο ειδικά του αθλητισμού. Είναι Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το οποίο ιδρύθηκε το 2000 μετά από κοινή πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με στόχο την προώθηση των αρχών της ειρήνης και τη θεσμική αναβίωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Ως ακαδημαϊκός και συγγραφές με σημαντικές γνώσεις σε διεθνή θέματα και με αθλητικές γνώσεις, ο Δρ Φίλης θεωρείται ως το αρμόδιο πρόσωπο να επεκταθεί στο βασικό θέμα της Συνόδου. Τον Δρ Φίλη στη Σύνοδο θα πλαισιώνουν άλλοι δύο εξαιρετικοί ακαδημαϊκοί και υπηρέτες του αθλητισμού. Πρόκειται για τον Δρ Γιώργο Δημοσθένους, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Frederick και πρώην Υπουργό Παιδείας και τον Δρ Κώστα Γεωργιάδη, Επίτιμο Κοσμήτορα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Μετά τις τρεις ομιλίες, θα ακολουθήσει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πιο πάνω, καθώς και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Νίκος Καρτακούλλης.

Check Also

Ο Ολυμπιονίκης – Θρύλος Σπύρος Γιαννιώτης διεκδικεί την ηγεσία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας!

Πριν από τρεις δεκαετίες ξεκίνησα ένα ταξίδι, με αφετηρία το νησί μου την Κέρκυρα και με σημαντικούς ενδιάμεσους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τον Πειραιά και 5 Ολυμπιακές πόλεις. Ο πρώτος κύκλος του ταξιδιού μου αυτού ολοκληρώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, με ένα ολυμπιακό μετάλλιο, έτσι όπως ονειρεύεται κάθε αθλητής. Σήμερα ξεκινάω ένα δεύτερο ταξίδι, διεκδικώντας την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ελπίζοντας ότι θα είναι το ίδιο μεγάλο και το ίδιο συναρπαστικό με αυτό που βίωσα ως αθλητής. Συχνά λέω ότι όλοι οι αθλητές που δημιουργήσαμε με τα χρόνια μια δεύτερη οικογένεια, αυτή του αθλήματός μας, έχουμε μια υποχρέωση απέναντι της. Έχω ζήσει και ζω την πραγματικότητα του αθλητισμού στην Ελλάδα, με τις δυνατές στιγμές χαράς και τις απογοητεύσεις, με τα προβλήματα αλλά και τη δημιουργία. Τη δύναμη που ένιωθα ως αθλητής για να ξεπεράσω τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τη νιώθω και σήμερα για να βρίσκομαι παρών στη νέα πραγματικότητα του Υγρού Στίβου. Η αφοσίωσή μου στην αθλητική μου οικογένεια και η γνώση μου θα συνδυαστεί με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το σύνολο του Υγρού Στίβου καθώς και με την τεχνογνωσία της ομάδας που δημιουργούμε για να διεκδικήσουμε την ενεργή συμμετοχή μας στην επόμενη ημέρα της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, της τεχνικής και της καλλιτεχνικής κολύμβησης, των καταδύσεων. Το ταξίδι συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*