Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024


Ξαναξεκινά αύριο στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο το πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics»

Το άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics»,επιστρέφει ξανά στο Παναθηναϊκό Στάδιο και αρχίζει επίσημα την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει σχεδιάσει και υλοποιεί από τον Απρίλιο του 2010, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, τον ΣΕΓΑΣ, και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics». Το πρόγραμμα φέρνει σε επαφή τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον αθλητισμό και την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου και έχει τύχει ευρύτατης αποδοχής με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα.

Μέχρι σήμερα, από την έναρξη του προγράμματος, 192.900 μαθητές και μαθήτριες από 2.293 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids’ Athletics», που πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη των Ιδρυμάτων “Σταύρος Νιάρχος” και “Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου”. Με τη βοήθεια Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών, τα παιδιά που μετέχουν στο πρόγραμμα έρχονται σε επαφή με το μπάσκετ, το βόλεϊ και τον στίβο. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν και το υποστηρίζουν οι Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές Βίκτωρας Μήτρου, Γιώργος Τζελίλης (Άρση Βαρών), Άγγελος Λεμάνης, Κωνσταντίνος Τσιγκαράς (Ιστιοπλοία), Γιώργος Χατζηευσταθίου (Ενόργανη Γυμναστική), Χριστίνα Καλτσά (Ρυθμική Γυμναστική), Μάριος Γιακουμάτος (Ξιφασκία), Άννα Χαραλαμπίδου, Ροδαμάνθη Χαριτουνιάν (Υδατοσφαίριση), Βαγγέλης Νάστας, Σοφία Σημαντήρη (Πετοσφαίριση) και Αλέξανδρος Γιακούμποβιτς (Αντισφαίριση).

Πηγή – ΕΟΕ

Check Also

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στον Ιερό τόπο της Ολυμπίας!

Olympic Flame

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*