Κυριακή , 5 Δεκέμβριος 2021


Δράσεις για την ανάπτυξη του Προσβάσιμου Τουρισμού για όλους στην Ελλάδα!

Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Πάνο Κόνσολα ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος κατέθεσε στον υπουργό πρόταση της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την από κοινού ανάπτυξη εμβληματικής δράσης για την ανάπτυξη του Τουρισμού για Όλους (Προσβάσιμου Τουρισμού). Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι η πρόταση της Ε.Σ.Α.μεΑ. διασφαλίζει τόσο την επέκταση της τουριστικής περιόδου, την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τη δημιουργία συνθηκών προώθησής του σε νέες δυναμικές αγορές όσο και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικής συμμετοχής στους Έλληνες και ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα. Μάλιστα, τόνισε, με βάση μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2012-2013), η άμεση συμβολή στην ευρωπαϊκή οικονομία του Τουρισμού για Όλους στα κράτη της ΕΕ-27 εκτιμάται ότι είναι περίπου 352 δις €, συμβολή που αντιστοιχεί σε πλήρη απασχόληση άνω των 4,2 εκατομμυρίων ατόμων στον τομέα του τουρισμού, στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ουσιαστικά προτείνει στο Υπουργείο Τουρισμού να ηγηθεί μιας εμβληματικής πρωτοβουλίας που θα στοχεύει σε μια «Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους τους επισκέπτες της», με στόχο την διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα σε όλη την τουριστική αλυσίδα, όπως αυτή περιγράφεται στις Συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Πηγή – ΕΣΑΜΕΑ

Check Also

Το μεικτό τουρνουά μπάσκετ ειδικών και τυπικών σχολείων στην Κατερίνη!

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης

One comment

  1. Αγγελική Ψαιλα

    Θα ήταν ευχής έργο. Όμως δεν θα κόστιζε και τιποτα να βάλουν οι μεγάλες μονάδες συσκευές καθέλκυση ΑΜΕΑ στις πισίνες. Πριν όμως από αυτό καλά σχεδιασμένες τουαλέτες ΑΜΕΑ (αναρωτιέμαι ποιος ΑΜΕΑ μπορεί να σηκωθεί από τουαλέτες χαμηλότερες των 55 εκατ.).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Posting....