Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024


Η συνέντευξη τύπου για το ‘Olympic Day Run’ του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου για το δεύτερο “Olympic Day Run”, το δρομικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, Ά Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Επ. Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, δημοσιογράφους και φορείς, και τους ευχαρίστησε για την έμπρακτη υποστήριξή τους στο Olympic Day Run”, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην PROTERGIA, Χρυσό Χορηγό του Ολυμπιακού Μουσείου και Χρυσό Χορηγό της Δράσης “Olympic Day Run” και δη στη μεγάλη συμβολή του κου Ευάγγελου Μυτιληναίου.

Το μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, δέκα χρόνια μετά την επίσημη αναγνώρισή του από την ΔΟΕ, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, αλλά και με την υποστήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κ.Μ. και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το “Olympic Day Run”, τον κοινό για όλη την ελληνική Ολυμπιακή μας οικογένεια επίσημο θεσμό, που ενώνει τη χώρα μας με τον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη. Στον αγώνα συμμετέχουν, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές, αθλητικά σωματεία και σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, καθώς και πλήθος σχολείων, εκπαιδευτηρίων, γονέων και μαθητών.

Η φετινή διοργάνωση διευρύνει το ηλικιακό εύρος (παιδιά 6-12 ετών), με την ενσωμάτωση αγώνα 1,5Κ, ώστε οικογένειες, παιδιά, αλλά και εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές τους, να δώσουν το δυναμικό “παρών” στον εορτασμό, συμμετέχοντας έτσι στο ετήσιο πρόγραμμα Ολυμπιακής παιδείας του μοναδικού στη χώρα Ολυμπιακού Μουσείου. Ήδη, το εκπαιδευτικό, αλλά και συνάμα ψυχαγωγικό δρομικό, τυγχάνει θερμής υποδοχής από πλήθος διακεκριμένων αθλητών, προσωπικοτήτων, θεσμικών, και εκπαιδευτικών φορέων από όλη την χώρα.

Check Also

Βράβευση πτυχιούχων αθλητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ΕΟΕ

Αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*