Τετάρτη , 30 Σεπτέμβριος 2020


Στην Κύπρο το ετήσιο Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Τις λεπτομέρειες του δεύτερου ετήσιου Κογκρέσου της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΟΑ), που θα φιλοξενήσει στη Λευκωσία τον ερχόμενο Νοέμβριο η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ), παρουσίασε ο κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΟΑ, στη συνεδρία της τελευταίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Μιχαηλίδης προσκλήθηκε από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΟΑ -που συνεδρίασε στην Ολυμπία υπό την προεδρία του Γερμανού Μάνφρεντ Λάμερ- να τους παρουσιάσει τις προτεινόμενες λεπτομέρειες του Κογκρέσου της ΕΟΑ. Το ετήσιο Κογκρέσο της ΕΟΑ και πρώτο μετά την ίδρυση του σώματος τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, θα διεξαχθεί στη Λευκωσία μεταξύ 12-16 Νοεμβρίου 2019 στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Το πρώτο μέρος θα αναλωθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΑ, ενώ το δεύτερο μέρος του Κογκρέσου θα αφιερωθεί σε διαλέξεις, με εισηγητές από Κύπρο και εξωτερικό και με βασικό θέμα «Ο Ολυμπισμός σήμερα και το προδιαγραφόμενο μέλλον».

Check Also

Ο Ολυμπιονίκης – Θρύλος Σπύρος Γιαννιώτης διεκδικεί την ηγεσία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας!

Πριν από τρεις δεκαετίες ξεκίνησα ένα ταξίδι, με αφετηρία το νησί μου την Κέρκυρα και με σημαντικούς ενδιάμεσους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τον Πειραιά και 5 Ολυμπιακές πόλεις. Ο πρώτος κύκλος του ταξιδιού μου αυτού ολοκληρώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, με ένα ολυμπιακό μετάλλιο, έτσι όπως ονειρεύεται κάθε αθλητής. Σήμερα ξεκινάω ένα δεύτερο ταξίδι, διεκδικώντας την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ελπίζοντας ότι θα είναι το ίδιο μεγάλο και το ίδιο συναρπαστικό με αυτό που βίωσα ως αθλητής. Συχνά λέω ότι όλοι οι αθλητές που δημιουργήσαμε με τα χρόνια μια δεύτερη οικογένεια, αυτή του αθλήματός μας, έχουμε μια υποχρέωση απέναντι της. Έχω ζήσει και ζω την πραγματικότητα του αθλητισμού στην Ελλάδα, με τις δυνατές στιγμές χαράς και τις απογοητεύσεις, με τα προβλήματα αλλά και τη δημιουργία. Τη δύναμη που ένιωθα ως αθλητής για να ξεπεράσω τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τη νιώθω και σήμερα για να βρίσκομαι παρών στη νέα πραγματικότητα του Υγρού Στίβου. Η αφοσίωσή μου στην αθλητική μου οικογένεια και η γνώση μου θα συνδυαστεί με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το σύνολο του Υγρού Στίβου καθώς και με την τεχνογνωσία της ομάδας που δημιουργούμε για να διεκδικήσουμε την ενεργή συμμετοχή μας στην επόμενη ημέρα της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, της τεχνικής και της καλλιτεχνικής κολύμβησης, των καταδύσεων. Το ταξίδι συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*