Σάββατο , 24 Οκτώβριος 2020


Έντονη διαφωνία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στη χθεσινή συνεδρίασή της, συζήτησε εκ νέου και ενδελεχώς το υπό συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, αθλητικό νομοσχέδιο. Αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει για μία ακόμα φορά την απόλυτη αντίθεσή της στο περιεχόμενο και το πνεύμα των διατάξεων που αφορούν τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος πλήττεται βαρύτατα από δήθεν καινοτόμες νομοθετικές παρεμβάσεις. Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο παραβιάζει με βάναυσο τρόπο, θεμελιώδεις διατάξεις του καταστατικού Ολυμπιακού χάρτη και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αυτονομία του αθλητικού κινήματος. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δηλώνει ότι θα προσφύγει πάραυτα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες ζητώντας την παρέμβασή τους, προκειμένου να προστατευθεί το αυτοδιοίκητο του ελληνικού αθλητισμού. Θα κάνει επίσης χρήση κάθε ένδικου μέσου, για να προασπίσει τις διαχρονικές αρχές του αθλητισμού αλλά και να διαφυλάξει τη βιωσιμότητα των αθλητικών ομοσπονδιών και των 7000 ερασιτεχνικών σωματείων, από τη λαίλαπα των ανεφάρμοστων και μη ρεαλιστικών μέτρων που επιφυλάσσει για τη λειτουργία τους, το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κορυφαίο θεσμικό όργανο του ελληνικού αθλητισμού, καταγγέλλει στην ελληνική κοινωνία και τη φίλαθλη κοινή γνώμη, ότι στη διάρκεια της διαβούλευσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, κατέθεσε εγγράφως περισσότερες από 50 προτάσεις, οι οποίες όμως κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς οι περισσότερες και οι πιο σημαντικές δεν εκρίθησαν χρήσιμες από το νομοθέτη και δεν συμπεριελήφθησαν στις διατάξεις του νομοσχεδίου. Παράλληλα η ΕΟΕ ζητά από τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, τους εκλεγμένους βουλευτές – πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τον αθλητισμό – να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και αναλαμβάνοντας την ιστορική ευθύνη, να καταψηφίσουν το αθλητικό νομοσχέδιο, στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή. Τέλος, η ΕΟΕ θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο και μέσο, ώστε να ενημερώσει τα ερασιτεχνικά σωματεία, τους αθλητές και τις αθλήτριες, για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Πηγή – ΕΟΕ

Check Also

Ευγενική προσφορά Ιδιωτικών Πολυϊατρείων στα Special Olympics Hellas

Σε αναγνώριση της ευγενικής προσφοράς των Ιδιωτικών Πολυϊατρείων Medisalus και Iatrology να παρέχουν την δυνατότητα στους αθλητές των Special Olympics

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*