Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024


Δωρεά βιβλίων από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου στην Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας

H Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, προχώρησε στη δωρεά 50 βιβλίων (με 27 ξεχωριστούς τίτλους) από τη συλλογή της στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), με σκοπό να ενισχυθεί η προσπάθεια της ΚΟΕ για τη δημιουργία Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης. Στην επιστολή της προς την Ολυμπιακή Επιτροπή, η ΕΑΚ γνωστοποίησε στην ΚΟΕ την πρόθεση της να δωρίσει τα πενήντα βιβλία, λέγοντας πως «ως ΕΑΚ επαινούμε την πρωτοβουλία σας για τη δημιουργία Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης και ευχή μας είναι να βρει τη μέγιστη ανταπόκριση από τους συγγραφείς και συλλέκτες βιβλίων και εκδόσεων στην Κύπρο, έτσι ώστε η Βιβλιοθήκη να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ερευνητές, φοιτητές, φίλους του Αθλητισμού και όχι μόνο».

Η ΚΟΕ προχώρησε πρόσφατα στην εξαγγελία δύο μεγαλεπήβολων έργων. Το ένα είναι η δημιουργία της Βιβλιοθήκης, στην οποία στόχος είναι να συγκεντρωθεί και να στεγαστεί ολόκληρη η κυπριακή αθλητική βιβλιογραφία. Για το σκοπό αυτό, η ΚΟΕ ήδη ξεκίνησε να δέχεται δωρεές από συγγραφείς και συλλέκτες. Το δεύτερο έργο της ΚΟΕ αφορά στη δημιουργία Κυπριακού Ολυμπιακού Κέντρου Στήριξης Αθλητών, όπου θα παρέχεται επιστημονική και όχι μόνο βοήθεια στους αθλητές. Και για το δεύτερο έργο, η ΕΑΚ εξέφρασε την πρόθεση της να συνδράμει, στον τομέα της Επικοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, στην απαντητική του επιστολή προς την ΕΑΚ, έστειλε τις θερμές του ευχαριστίες στην ΕΑΚ για τη χειρονομία ενώ πρόσθεσε ότι «θεωρώ την προσφορά σας, όχι μόνο σαν σημαντική αλλά και ως ένδειξη της πρόθεσής σας να συμπαρασταθείτε στην προσπάθεια που καταβάλλουμε, για διατήρηση της Κυπριακής Αθλητικής Βιβλιογραφίας».

Check Also

Έναρξη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξιδιο

Τένις με αμαξίδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*