Τετάρτη , 1 Φεβρουάριος 2023


Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Δημητράκης Δημητριάδης

Η είδηση της απώλειας του Δημητράκη Γρ. Δημητριάδη που απεβίωσε το περασμένο Σάββατο 20 Οκτωβρίου σε ηλικία 89 ετών, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του κυπριακού αθλητισμού και του Ολυμπιακού Κινήματος στην Κύπρο. Ο εκλιπών διετέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής την οκταετία 1976-1984, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ΚΟΕ έγινε αποδεκτή στους κόλπους της ΔΟΕ ως πλήρες Μέλος.

Ο Δημητράκης Δημητριάδης διαδέχθηκε τον Στέλιο Γκαράνη στην Προεδρία της ΚΟΕ με την εκλογή του ως δεύτερος πρόεδρος της ΚΟΕ στις 3 Φεβρουαρίου 1976, θέση στην οποία παρέμεινε για οκταετή θητεία μέχρι τον Απρίλιο του 1984. Ιστορική ημερομηνία για την ΚΟΕ επί θητείας Δημήτρη Δημητριάδη ήταν η 10 Απριλίου 1979, όταν η Σύνοδος της ΔΟΕ στο Μοντεβιδέο αποφάσισε την πλήρη ένταξη της ΚΟΕ σε αυτήν. Τον επόμενο χρόνο η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αρχικά στους Χειμερινούς στο Λέικ Πλάσιντ και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρώτη της συμμετοχή σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Ιούνιο του 1980 στη Μόσχα.

Ο Δημητράκης Δημητριάδης τίμησε με την παρουσία ως Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου το νομικό σύστημα της Κύπρου και βέβαια με την έντονη δραστηριοποίηση και προσφορά του στα αθλητικά πράγματα του τόπου συνέβαλε καθοριστικά στην θεσμική αναγνώριση και ανάπτυξη του κυπριακού αθλητισμού.

Πηγή – Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Check Also

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για άτομα με κώφωση ή βαρηκοΐα στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Πρόκειται για μία νέα σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, προσβάσιμων στους συμμετέχοντες μέσω της διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*