Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024


Έναρξη για τη Διεθνή Σύνοδο για Προέδρους ή Διευθυντές Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών και Στελέχη Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της ΔΟΑ

Πανέτοιμη για μία ακόμα χρονιά σπουδαίων εκπαιδευτικών δράσεων είναι η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία η οποία στις 6 Μαΐου εγκαινιάζει τις Συνόδους για το 2018, με την 14 Κοινή Διεθνή Σύνοδο για Προέδρους ή Διευθυντές Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών και Στελέχη Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Η Σύνοδος πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 6 έως τις 13 Μαΐου, με τη συμμετοχή 140 εκπροσώπων Επιτροπών και Ακαδημιών από 90 χώρες.

Το βασικό θέμα της, το οποίο θα αναπτύξουν 10 διακεκριμένοι ομιλητές, έχει τίτλο «O αθλητής ως πρότυπο» και το ειδικό θέμα της: «Οι Ολυμπιακοί Αθλητές που προωθούν τον Ολυμπισμό: Γνώση και εμπειρίες γύρω από την Ολυμπιακή Παιδεία», ενώ στην Τελετή Έναρξης της Συνόδου που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 7 Μαΐου, θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος. Μεταξύ των ομιλητών, είναι ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός της ΕΟΕ, Ξένια Αργειτάκη. Οι αφίξεις των μετεχόντων θα γίνουν την Κυριακή 6 Μαΐου και την επομένη είναι προγραμματισμένο το ταξίδι για την Αρχαία Ολυμπία. Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 11 Μαΐου με την Τελετή Λήξης και την επομένη οι σύνεδροι θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Πηγή – Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

Check Also

Έναρξη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παραολυμπιακής κολύμβηση στην Πορτογαλία

Κολύμβηση ΑΜΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*