Σάββατο , 18 Μάιος 2024


Διεθνής αναγνώριση για τον Έλληνα συλλέκτη Ολυμπιακών ενθυμημάτων Στράτο Κλήμου

Ο Στράτος Κλήμου, εργαζόμενος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εκθέτει τα τελευταία χρόνια στο ευρύ κοινό της χώρας μας το πάθος και το μεράκι του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με πολυετή προσωπικό κόπο και έξοδα του ιδίου, κατόρθωσε να καταστεί ένας από του μεγαλύτερους συλλέκτες Ολυμπιακών ενθυμημάτων.

Η Ολυμπιακή του αγάπη αναγνωρίσθηκε και διεθνώς, καθώς πριν από λίγες ημέρες επισφραγίσθηκε η παρουσία του στο Τόκιο της Ιαπωνίας, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας στην ασιατική πόλη. Η συλλογή του Στράτου Κλήμου, θα εκτεθεί στην Ιαπωνία από τον προσεχή Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και θα περιλαμβάνει 35 Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές Δάδες, καθώς τη στολή που φορά Ιέρεια κατά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης έχεις ως εξής: 12-24 Ιουλίου, Πανεπιστήμιο Νιχόν. 28 Ιουλίου-12 Αυγούστου, πόλη του Μισάτο. 18-26 Αυγούστου , πόλη της Ιναζάουα. 1-9 Σεπτεμβρίου, πόλη του Σιντζούκου. 15-23 Σεπτεμβρίου, Πανεπιστήμιο Οτσούμα. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι χορηγός της έκθεσης είναι η εταιρία Meiji, η οποία είναι επίσης και υποστηρικτής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Check Also

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παρά μπάντμιντον στην Αλεξανδρούπολη

Paralympic sports

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*