Τετάρτη , 30 Σεπτέμβριος 2020


Υπογράφεται σήμερα το Μνημόνιο Συναντίληψης των Ολυμπιακών Επιτροπών Κύπρου και Ελλάδας!

Μνημόνιο Συναντίληψης των Ολυμπιακών Επιτροπών Κύπρου και Ελλάδας υπογράφεται στην Λευκωσία σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο Κύπρου. Για το σκοπό αυτό θα βρεθούν στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κολυμπάδης. Της υπογραφής του Μνημονίου θα προηγηθεί κοινή συνεδρία των δύο Ολυμπιακών Επιτροπών.

Η υπογραφή του Μνημονίου εντάσσεται στο πλαίσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος αμφίπλευρης αθλητικής συνεργασίας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), επιθυμούν να ενδυναμώσουν την μεταξύ τους συνεργασία με την υπογραφή του Μνημονίου, που σκοπό έχει σύμφωνα με τις πρόνοιες του να ενισχύσει την αμοιβαία συνεργασία τους με βάση τα ενδιαφέροντα των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών. Στο πλαίσιο της παραμονής τους στην Κύπρο, οι αξιωματούχοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα επισκεφθούν τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Πηγή – Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Check Also

Ο Ολυμπιονίκης – Θρύλος Σπύρος Γιαννιώτης διεκδικεί την ηγεσία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας!

Πριν από τρεις δεκαετίες ξεκίνησα ένα ταξίδι, με αφετηρία το νησί μου την Κέρκυρα και με σημαντικούς ενδιάμεσους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τον Πειραιά και 5 Ολυμπιακές πόλεις. Ο πρώτος κύκλος του ταξιδιού μου αυτού ολοκληρώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, με ένα ολυμπιακό μετάλλιο, έτσι όπως ονειρεύεται κάθε αθλητής. Σήμερα ξεκινάω ένα δεύτερο ταξίδι, διεκδικώντας την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ελπίζοντας ότι θα είναι το ίδιο μεγάλο και το ίδιο συναρπαστικό με αυτό που βίωσα ως αθλητής. Συχνά λέω ότι όλοι οι αθλητές που δημιουργήσαμε με τα χρόνια μια δεύτερη οικογένεια, αυτή του αθλήματός μας, έχουμε μια υποχρέωση απέναντι της. Έχω ζήσει και ζω την πραγματικότητα του αθλητισμού στην Ελλάδα, με τις δυνατές στιγμές χαράς και τις απογοητεύσεις, με τα προβλήματα αλλά και τη δημιουργία. Τη δύναμη που ένιωθα ως αθλητής για να ξεπεράσω τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τη νιώθω και σήμερα για να βρίσκομαι παρών στη νέα πραγματικότητα του Υγρού Στίβου. Η αφοσίωσή μου στην αθλητική μου οικογένεια και η γνώση μου θα συνδυαστεί με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το σύνολο του Υγρού Στίβου καθώς και με την τεχνογνωσία της ομάδας που δημιουργούμε για να διεκδικήσουμε την ενεργή συμμετοχή μας στην επόμενη ημέρα της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, της τεχνικής και της καλλιτεχνικής κολύμβησης, των καταδύσεων. Το ταξίδι συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*